Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτή τη φορά χαμογέλασε ο Φίλιππος Ν.Πέλλας στο τέλος, 68-64 τον ΠΑΟΚ Αλμωπίας! (βίντεο)




Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Φίλιππος Ν. Πέλλας το Σάββατο 11/03/2017 στο κατάμεστο κλειστό των Γιαννιτσών επί του ΠΑΟΚ Αλμωπίας και πήρε το αίμα του πίσω για την απρόσμενη ήττα του στο ματς του πρώτου γύρου στην Αριδαία (με τα 2 "δολοφονικά" τρίποντα του Σαρακινλή στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα). 

Συνάμα έβαλε σε μεγάλα προβλήματα τον αντίπαλό του, που τώρα χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη με πάνω από 10 πόντους στο τελευταίο ματς με τον πρωτοπόρο Αετό Κιλκίς ώστε να πάρει τη 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί απευθείας στην Α' κατηγορία. Σε περίπτωση μάλιστα ήττας του και συγχρόνως νίκης του Φιλίππου στο Λιτόχωρο με τη Λεπτοκαρυά χάνει και την 3η θέση από τους Πελλιώτες αφού οι τελευταίοι φρόντισαν να πάρουν και την ελάχιστη διαφορά των 4 πόντων που χρειάζονταν στην ισοβαθμία τους με την ομάδα της Αριδαίας.

Από την αρχή οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν νευρικά και ήταν άστοχοι στην τελική τους προσπάθεια, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 2-7 στα μέσα της 1ης περιόδου και 12-16 στο τέλος της. Στο 2ο δεκάλεπτο ο Φίλιππος βελτιώθηκε κάπως επιθετικά όμως η άμυνά του αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα από τις διεισδύσεις του Σαρακινλή κι έτσι το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον ΠΑΟΚ μπροστά με διαφορά 11 πόντων (27-38).

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το 2ο ημίχρονο και με δύο δίποντα του Τριανταφύλλου και ένα τρίποντο του Σαρακινλή, η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή των 14 πόντων (31-45) 7,5 λεπτά πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Εκεί ακριβώς ξεκίνησε η αντεπίθεση των παικτών του Φιλίππου! Λες και ξαφνικά ξύπνησε μέσα τους το ένστικτο της επιβίωσης, βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους, έκλεισαν τους διαδρόμους και πλέον η υπόθεση καλάθι έγινε πολύ δύσκολη για τους φιλοξενούμενους, αφού σε όλη τη διάρκεια του 3ου δεκαλέπτου πέτυχαν μόλις 9 πόντους! 

Με ένα επί μέρους σκορ 20-5 λοιπόν, οι γηπεδούχοι μπήκαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (51-50) στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου μετά από καλάθι και φάουλ του Καφετζάκη. Εκείνη την κρίσιμη στιγμή πήρε μπροστά και το "μαύρο διαμάντι" του Φιλίππου, ο Κώστας ο Περπερίδης και με τρία συνεχόμενα τρίποντα (το ένα μάλιστα ήταν έμμεσο τετράποντο!) έσβησε και τις τελευταίες ελπίδες των παικτών του ΠΑΟΚ να ανακτήσουν τον έλεγχο του αγώνα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν "δώρο" στους γηπεδούχους τη διαφορά των 4 πόντων, αφού στα 2'' πριν τη λήξη κι ενώ το σκορ ήταν 67-64 και η μπάλα παιζόταν στη ρακέτα του Φιλίππου, έκαναν εντελώς αχρείαστο φάουλ στον Τσακμάκη που με 1/2 βολές έγραψε το τελικό 68-64.

Για ακόμα μια φορά φέτος "τα κάστανα απ' τη φωτιά" στην επίθεση τα έβγαλε ο Περπερίδης με 21 πόντους (οι 17 στο τελευταίο κρίσιμο 10λεπτο) ενώ όλη η ομάδα διακρίθηκε αμυντικά στο 2ο ημίχρονο, γεγονός που σίγουρα οφείλεται στις σωστές επιλογές του κόουτς Δημητριάδη. Από τους φιλοξενούμενους πάλεψαν οι Σαρακινλής (24π.), Τριανταφύλλου (20π.) και Μπάτσος (14π.).

Με κάποια λάθη η διαιτησία των Παπαγεωργίου - Ελευθεριάδη, όμως μπορεί να χαρακτηριστεί καλή για ένα ματς τέτοιας κρισιμότητας.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 12-16, 27-38, 44-47, 68-64 και οι συνθέσεις των ομάδων:

Φίλιππος Ν. Πέλλας (Κοκονάς - Δημητριάδης): Στανιτσίδης, Κομκής, Πάτσος 9(2), Περπερίδης 21(3), Σατραζάνης 4, Οικονομόπουλος 2, Τσακμάκης 10, Παπαμανώλης 5(1), Δημτσιούδης, Καφετζάκης 10, Φαρδέλας 7.

ΠΑΟΚ Αλμωπίας (Ουρτζάνης): Γρηγοριάδης, Μπάτσος 14(2), Λιούγκας 6(2), Σαρακινλής 24(2), Αβραάμ, Καλαϊτζής, Τριανταφύλλου 20(4), Παπαγεωργίου, Τσαμτσίδης.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.