Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Αλμωπίας: Δεν εκλέχθηκε πρόεδρος ο Σ. Σωτηριάδης - Ευθεία η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του δημάρχου !


Νέος πρόεδρος ο Απόστολος Ουργαντζόγλου

Ούτε και σήμερα δεν εκλέχθηκε πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας και στις 3 ψηφοφορίες της επαναληπτικής διαδικασίας, καθώς, όπως συνέβη και στην περασμένη Κυριακή, ο Σίμος Σωτηριάδης δεν απέσπασε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Το πολιτικό «ράπισμα» με την αμφισβήτηση που δέχθηκε για δεύτερη φορά η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη και προσωπικά ο δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος, ήταν πάρα πολύ ισχυρό και δρομολογεί σειρά έντονων πολιτικών και λειτουργικών προβλημάτων στον δήμο Αλμωπίας από δω και πέρα. 

Πιο αναλυτικά:

Με μεγάλη καθυστέρηση (περίπου 1 ώρας και 30 λεπτών)  ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι οι επαναληπτικές Δημαιρεσίες στον Δήμο Αλμωπίας για την εκλογή νέων συλλογικών οργάνων, δηλαδή προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο, μελών Οικονομικής Επιτροπής και μελών στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 


Υπενθυμίζουμε ότι στις διαδικασίες της περασμένης Κυριακής το Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάφερε να εκλέξει νέα συλλογικά όργανα, λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης των απαιτούμενων ψήφων τόσο για το αξίωμα του Προέδρου στο πρόσωπο του Σίμου Σωτηριάδη, όσο και των υπολοίπων μελών (Αντιπρόεδρος και Γραμματέας).
Στις σημερινές διαδικασίες, αρχικά παρατηρήθηκε εμπλοκή σχετικά με την διενέργειά τους και υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ των παρατάξεων για την εγκυρότητα ή μη των δημαιρεσιών. Συγκεκριμένα, από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου μπήκε θέμα επικύρωσης της διαδικασίας της περασμένης Κυριακής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Κι αυτό, γιατί όπως υποστήριξαν, στον συμψηφισμό της τρίτης ψηφοφορίας της εκλογικής διαδικασίας τα λευκά και το παρόν δεν προσμετρούνται  όπως επικαλέστηκαν ότι έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Αττικής στο Δήμο Μαραθώνα. Τελικά όμως μετά από διαβουλεύσεις και τις απαραίτητες εξηγήσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες, η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά.


Οι ψηφοφορίες

Στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, επί συνολικά 27 παρόντων δημοτικών συμβούλων, ο υποψήφιος από την πλειοψηφία Σίμος Σωτηριάδης απέσπασε 11 ψήφους, ενώ υπήρξαν 16 λευκά ψηφοδέλτια. Οι απαιτούμενες ψήφοι ήταν 14 ψήφοι των παρόντων συμβούλων, δηλαδή απαιτούνταν το 50+1% των ψήφων του σώματος.
Στην δεύτερη ψηφοφορία ο Σίμος Σωτηριάδης πήρε 12 ψήφους και βρέθηκαν 15 λευκά.
Στην τρίτη κατά σειρά απαιτούμενη ψηφοφορία, ο Σίμος Σωτηριάδης πήρε και πάλι 12 ψήφους, ενώ βρέθηκαν επίσης 15 λευκά ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (την οποία παρουσιάσαμε αναλυτικά σε προηγούμενο ρεπορτάζ), μετά τις «άγονες» επαναληπτικές διαδικασίες και στην δεύτερη Κυριακή, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγεται αυτόματα ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης, εν προκειμένω ο Απόστολος Ουργαντζόγλου. 

Eκλέχθηκε αντιπρόεδρος

Ξεχωριστό πολιτικό μήνυμα στέλνει η εκλογή της Κατερίνας Μπαγκή η οποία προτάθηκε και από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης για το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα στην ψηφορία έλαβε 15 ψήφους υπέρ, ενώ υπήρξαν 11 λευκά και ένα άκυρο. 

Για το αξίωμα του Γραμματέα εκλέχθηκε ο Χρήστος Δόντσος από την συμπολίτευση με 22 ψήφους υπέρ και 4 λευκά.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο.κ.Πρόεδρε καλή δουλειά .Χωρίς καλάμι και τα λάθη των άλλων ας μας γίνει μάθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..δεν πειράζει Σύμο, θα σε κάνει Αντιδήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΘΟΣ Ο κ. ΣΙΜΟΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ
      ΝΤΣ

      Διαγραφή
    2. Εσυ που επιμενεις με τον κ σιμο,οταν κατεβεις παρρον στο συνδυασμο σογ οπου κι αν ανηκεις. Ο κ σιμος τα βρισκει με ολους.αρκει να χει μια αξιοπρεπη αμοιβη

      Διαγραφή
  3. πολύ χαμηλά ο πήχυς κύριοι.Πιο χαμηλά πεθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τι να κανουμε. Τους επιστημονες τους πηρε η NASA

      Διαγραφή
  4. η όλη ιστορία καταγράφεται ως κάτι μη επιθυμητό απο τη συμπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι απαραίτητο να πληρώνεται με ποσό μεγαλύτερο απ το ταμείο ανεργίας? ποιό τρομερό έργο προσφέρει στον τόπο? πόσες εργατώρες σπαταλά για το καλό μας? καλοπροαίρετα ρωτώ ο ταπεινός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ.
    η αλαζονεια του δημαρχου που ταιριαζε απολυτα με το αλαζονικο υφος του συμεων..εδεσαν σαν γλυκο του κουταλιου
    το πληρωσαν και συντομα το εργο θα ειναι δυσαρεστο γι αυτους
    οσο ο δημαρχος κρατα κοντα του οσους ειναι κοκκινο πανι για την τοπικη κοινωνια (ασχετα αν εχουν τη δυναμη τη ς δημοσιοτητας) τοσο θα το πληρωνει

    παμε στα σοβαρα....
    τι θα γινει με τον εργολαβο θα κλεισει καμια τρυπα η θα τον αφησετε να μς πουλαει παραμυθυι οτι το χωμα πρεπει να κατσει
    απο το πολυ κάθισμα θα το συνηθισει ο κωλος μας (με το συμπαθειο)
    δηλαδη ΚΑΝ?ΕΝΑΣ δεν τολμα να τραβηξει το αυτι του εργοληπτη?
    φλωρομαγκες...
    κι εσεις της αντιπολιτευσης ..φυσικα που εδω και μηνες ειστε ανυπαρκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχει πλακα η νομικη υπηρεσια του δημου..ειναι για τα μπαζα
    κανανε 2η εκλογικη διαδικασια ενω δεν επρεπε...
    ασόβαρος δήμος με ασόβαρους συμβούλους

    στο δια ταύτα
    αντι να κατηγορείτε τον δημαρχο που ουτως η αλλως τα εκανε σαλατα και φυσικα τον συμεων που η αλαζονεια ξεχειλιζει...πατε και συριξτε στην αντιπολιτευση οτι
    οταν ψηφιζουμε για προεδρο δημ συμβουλιου οι ψηφοι μετρανε οταν ειναι θετικες και αρνητικες
    τα λευκα κυριοι δεν σημαινουν κατι
    ετσι αντι να ψηφισουν αρνητικα, εχωσαν το κεφαλι τους μεσα στην αμμο και ψηφισαν ασπρο
    ετσι στην τριτη ψηφοφορια οι θετικες ηταν περισσοτερες απο τις αρνητικες που ηταν 0

    και καπως ετσι τελειωσε αλλη μια φαιδρη μερα στον δημο αλμωπιας με ασοβαρες διαδικασιες
    απο ανθρωπους που οταν περπατανε το κεφαλι τους κοιταζει τα αεροπλανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.