Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Εμανουέλ Μακρόν νέος Πρόεδρος της Γαλλίας


Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας επικρατώντας της Μαρίν Λεπέν. Ο Μακρόν εξασφαλίζει ποσοστό 65,5% έως 66,1% των ψήφων έναντι της Λεπέν με 33,9% έως 34,5%.

Ο 39χρονος επικεφαλής του En Marche! γίνεται ο 8ος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας έχοντας πετύχει μια ξεκάθαρη νίκη έναντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, ηλικίας 48 ετών.

Το ποσοστό αποχής εκτιμάται από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων μεταξύ 25,3% και 27% του εκλογικού σώματος. Στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, η αποχή ανήλθε σε 22,23% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Τα λευκά και άκυρα προσεγγίζουν το 9% των ψηφοφόρων, ένα ρεκόρ για μια εκλογική αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο.
Σύμφωνα με το Ifop-Fiducial για λογαριασμό των Cnews, Sud Radio και Paris Match, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 65,5% και η Μαρίν Λεπέν 34,5%.

Σύμφωνα με το Elabe για το BFMTV και RMC, ο 39χρονος πολιτικός εξασφαλίζει ποσοστό 65,9% και η Λεπέν 34,1%. Τα λευκά και άκυρα ανέρχονται σε 9%.

Σύμφωνα με το Harris Interactive για το M6, ο Εμανουέλ Μακρόν λαμβάνει 66,1% και η Λεπέν 33,9%. Τα λευκά και άκυρα ανέρχονται σε 8,9%.

Σύμφωνα με το Kantar Sofres Onepoint για το TF1, RTL, LCI, ο Μακρόν εξασφαλίζει 65,5% και η Λεπέν 34,5%. Στο 12% το ποσοστό των λευκών και άκυρων.

Σύμφωνα με το IPSOS-Sopra Steria για τα France T?l?visions, Radio France, LCP/Public S?nat, France24, Le Point και Le Monde, το ποσοστό του Μακρόν ανέρχεται σε 65,5% και της Λεπέν 34,5%. Λευκά και άκυρα ανέρχονται σε 8,8%. 
ΑΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ
    http://www.pronews.gr/portal/20170508/world/diethnis-politiki/39/gallikes-ekloges-77-hronia-meta-i-idia-eikona-stin-eyropi-i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΑ ΓΑΛΛΙΑ;
      Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΩ.
      ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΝ ΑΓΓΙΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ.
      ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ 1940 Η ΜΙΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ...ΓΝΩΣΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
      ΓΙΑ ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
      ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.