Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λευκός καπνός από το Eurogroup



Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες Γιώργος Συριόπουλος, το Eurogroup μόλις τελείωσε με συμφωνία για εκταμίευση 8,5 δισ. ευρώ. Το ΔΝΤ θα παραμείνει μέχρι να αποφασίσει το ΔΣ του για το πότε θα συμβάλει και χρηματοδοτικά. Παγιοποιείται το πλεόνασμα έως 2% από το 2022 και μετά.

Σύμφωνα με πηγές τις ευρωζώνης η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι μεταξύ 0 και 15 χρόνια.

Ντάισελμπλουμ: «Οι ελληνικες αρχές δεσμεύτηκαν να εχουν πλεόνασμα 3,5% έως το 2022. Το Eurogroup υπογράμμισε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα χρέους και αυτά να προσδιοριστούν στο τέλος του προγράμματος. Είμιαστε έτοιμοι να σκεφτούμε παράταση των ωριμάνσεων έως 15 έτη. Επιπλέον είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε οργανισμό νέας προσαρμογής στην ανάπτυξη. Με λίγα λόγια με περισσοτερη ανάτπυξη ταχύτερη αποπληρωμη δανείων εάν είναι λιγότερη περαιτέρω παράταση για την αποπληρωμή».

Μοσκοβισί: Μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων καταφέραμε να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα σε αυτη την την περίοδο. Είναι μια επιτυχία γιατί όλοι αποφάσισαν με υπευθυνότητα.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.