Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέες εντάξεις σε δασικούς χάρτες από τον Ιανουάριο


Πρωταγωνιστικό… ρόλο θα παίξουν και τη νέα χρονιά οι δασικοί χάρτες, αφού από τον Ιανουάριο ξεκινούν σταδιακά οι νέες αναρτήσεις.

Ετσι, οι πολίτες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, της Ημαθίας, της Χίου και των Τρικάλων παίρνουν τη σκυτάλη και καλούνται να ακολουθήσουν την προκαθορισμένη διαδικασία προκειμένου να διεκδικήσουν την ιδιοκτησία τους και να αποδείξουν πως δεν βρίσκεται σε δασική έκταση. Οι αναρτήσεις που έπονται αφορούν τις περιοχές Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Πειραιά, Λάρισα και Μαγνησία και αναμένεται ότι μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η ανάρτησή τους.

Μέχρι στιγμής, κατά το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης για τις διευθύνσεις δασών Πέλλας, Καβάλας, Θεσπρωτίας, Ξάνθης, Αρκαδίας, Κυκλάδων, Φλώρινας, Λέσβου, Κιλκίς, Καβάλας (Θάσου), Χανίων, Σερρών και Ζακύνθου. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων ορίζεται από τις 26/2/2018 μέχρι και τις 12/04/2018. Υπενθυμίζεται πως όλες οι ανωτέρω περιοχές περιλαμβάνονται στη δεύτερη κατά σειρά ανάρτηση που αφορά το 17% της χώρας.

Σε συνέντευξη που πραγματοποίησε χθες ο αν. υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, παρουσιάζοντας τον έως σήμερα απολογισμό του έργου των δασικών χαρτών, επεσήμανε ότι από τις 30 Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει η ανάρτηση του νέου 35,72% της χώρας και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση αφορά το 9% της χώρας, όπου η μερική κύρωσή τους αναμένεται ως τον Ιούλιο του 2018, και η δεύτερη φάση αφορά το 8% της χώρας, όπου η μερική κύρωση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.