Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύγχρονο μηχάνημα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Έδεσσας - Η ΠΕΔ-ΚΜ ενισχύει τον εξοπλισμό νοσοκομείων


Τρία σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, για τις ανάγκες της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης, Πολυγύρου και Έδεσσας θα παραδώσει σταδιακά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ)

Το πολυσχιδές έργο που έχει αναπτύξει ευρύτερα στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, κυρίως όμως στο χώρο της υγείας, θα παρουσιάσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), σε ειδική εκδήλωση που οργανώνει στις 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΔ-ΚΜ, δεδομένων των ελλείψεων που καταγράφονται στο μηχανολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων, αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ να εξοπλίσει με αιμοκαθαρτικά μηχανήματα, συνοδευόμενα από τροχήλατη  – πολυθρόνα για τους ασθενείς, τα νοσοκομεία Πολυγύρου στη Χαλκιδική,(ήδη παραδόθηκε και θα εγκαινιαστεί το επόμενο διάστημα), το νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο της Έδεσσας στο νομό Πέλλας.
Πρόκειται για σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, που θα καλύψουν τις ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, τα οποία θα παραδοθούν στις αρχές του 2018 από τη διοίκηση της ΠΕΔ-ΚΜ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, τα μηχανήματα αυτά επιλέχτηκαν για να υπάρχει προσωπικό και να μπορεί να λειτουργήσουν, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες των νοσοκομείων.
Εκτός όμως από τα αιμοκαθαρτικά μηχανήματα, ήδη η ΠΕΔ-ΚΜ στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει, ενίσχυσε και εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Αριδαίας και Μουδανιών, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία. Όπως επίσης και τα δύο αγροτικά ιατρεία στο Δήμο Σιντικής στο Σιδηρόκαστρο, ένα ιατρείο αγροτικό στην Επτάλοφο του Κιλκίς και το αγροτικό ιατρείο των Προμάχων στην επαρχία Αριδαίας.

«Έχουμε προβεί στην προμήθεια, με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ-ΚΜ, τριών αιμοκαθαρτικών μηχανημάτων με καρέκλα πολυθρόνα για το νοσοκομείο Πολυγύρου που παραδόθηκε ήδη το νοσοκομείο άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο της Έδεσσας» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της Τ.Α για την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη των πολιτών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΠΕΔ-ΚΜ προμηθεύτηκε και για το αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», ένα σύγχρονο μηχάνημα για να γίνονται μικροχειρουργικές επεμβάσεις στην ουρολογική κλινική, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία και ένα μηχάνημα ακόμη που ζήτησε η Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου, που θα παραδοθεί άμεσα.
Ο πρόεδρος κ. Κυρίζογλου, ανέφερε ότι όλα τα παραπάνω είναι δωρεές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με αποφάσεις που έλαβε το διοικητικό της συμβούλιο, για να στηριχθεί η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει ότι «η ΠΕΔ-ΚΜ έχει στηρίξει επίσης και δήμους με ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, τη Θεολογική σχολή της Χάλκης, σε συνεργασία και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, τα σχολεία, με οικονομική ενίσχυση της Ίμβρου, ενώ ανακαινίσαμε, συντηρήσαμε και επισκεφθήκαμε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το σχολείο στον Εμμανουήλ Παπά στις Σέρρες, ένα παλιό νεοκλασικό κτίριο».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.