Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στις μονάδες εκστρατείας απευθείας οι νεοσύλλεκτοι


Απευθείας στις μονάδες εκστρατείας θα κατατάσσονται από την επόμενη σειρά κατάταξης του Στρατού Ξηράς τον ερχόμενο Μάρτιο (Β΄ ΕΣΣΟ) οι νεοσύλλεκτοι, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό στο υπουργείο Εθνικής Aμυνας. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι ο σχεδιασμός δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο το υπουργείο Εθνικής Aμυνας είναι έτοιμο, εκτός απροόπτου, να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι νεοσύλλεκτοι δεν θα παρουσιάζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, αλλά θα κατευθύνονται απευθείας στις περιοχές ευθύνης μειζόνων σχηματισμών (Σημεία Υποδοχής). Εκεί θα τους παρέχεται ο απαραίτητος ιματισμός και εξοπλισμός και θα αναχωρούν για τις μονάδες εκστρατείας οι οποίες και θα αναλαμβάνουν την εκπαίδευσή τους. Οι συγκεκριμένες αλλαγές αφορούν τον Στρατό Ξηράς, στον οποίο υπηρετεί η συντριπτική πλειονότητα των στρατευσίμων. Για την Πολεμική Αεροπορία θα παραμείνει σε λειτουργία ως τέτοια η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Οι κληρωτοί του Πολεμικού Ναυτικού δεν θα παρουσιάζονται πλέον στο στρατόπεδο «Κανελλόπουλος» στον Σκαραμαγκά, αλλά στον Πόρο.

Οι αλλαγές που πρότειναν τα επιτελεία φαίνεται ότι έχουν εγκριθεί επί της αρχής από το υπουργείο Εθνικής Aμυνας. Βάσει των υφιστάμενων σχεδιασμών θα δημιουργηθούν περίπου 20 Σημεία Υποδοχής ανά την επικράτεια, με λογική αμιγώς επιχειρησιακή, δηλαδή την ενίσχυση των μονάδων που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές, κυρίως στον Eβρο και τα νησιά. Ο σχεδιασμός δεν είναι νέος, ωστόσο λόγω του πολιτικού κόστους το οποίο εμπεριέχει, δεν υλοποιούνταν. Αρχικά σχεδιαζόταν σταδιακή μείωση των Κέντρων Εκπαίδευσης και η ταχεία προώθησή του αντικατοπτρίζει τρεις βασικές ανάγκες: Πρώτον, τη στελέχωση των παραμεθόριων μονάδων. Αρκετές λειτουργούν με οριακό ποσοστό επάνδρωσης. Δεύτερον, την «απελευθέρωση» αξιωματικών και υπαξιωματικών του Στρατού από ελάχιστα παραγωγικές (επιχειρησιακά) δραστηριότητες.

Σε πρώτη φάση αναμένεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των στελεχών που υπηρετούν στα Κέντρα Εκπαίδευσης, θα αποσπασθούν άμεσα στα Σημεία Υποδοχής. Τρίτον, η κατάργηση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων θα οδηγήσει, προφανώς, στο κλείσιμο των στρατοπέδων που τα φιλοξενούν αν και πηγές αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει σταδιακά. Επ’ αυτού υπάρχουν ήδη αρκετές αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο. Είναι σαφές ότι τα στρατόπεδα που θα κλείσουν βρίσκονται κυρίως στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας. 
Καθημερινή


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.