Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη η εξασφάλιση από την κυβέρνηση εξόδου φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας στο βανοστάσιο 18


Αυξάνονται εκθετικά οι δυνατότητες ένταξης και της Έδεσσας, της Σκύδρας, της Αριδαίας, μεταποιητικών βιομηχανικών και εμπορικών καταναλωτών στο πρόγραμμα φυσικού αερίου 2018-2023

Ο βουλευτής συναντήθηκε την Πέμπτη 01/03/2018 με τους αρμόδιους συνεργάτες του Υπουργού για το φυσικό αέριο μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη

Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου ύψους 48 εκατ. ευρώ που αφορά την διανομή φυσικού αερίου σε 16 πόλεις μεταξύ των οποίων και στα Γιαννιτσά.

Γιαννιτσά και άλλες 15 πόλεις

Υπεγράφη σήμερα, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, η δανειακή σύμβαση μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 48 εκατ ευρώ, για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε τρεις Περιφέρειες της χώρας.

Η σύμβαση αφορά στη χρηματοδότηση έργων για την ανάπτυξη δικτύων σε 16 πόλεις στις περιφέρειες Κεντρικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Εκτός από τη σύμβαση με τη ΔΕΔΑ, σημαντική είναι η συμβολή της ΕΤΕπ τόσο στην υλοποίηση έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τον ΑΔΜΗΕ (π.χ. διασυνδέσεις Κυκλάδες και Κρήτη με ηπειρωτικό σύστημα), την κατασκευή και επέκταση υποσταθμών υψηλής τάσης και την πιλοτική εγκατάσταση «έξυπνων μετρητών», όσο και σε πρότζεκτ εξοικονόμησης ενέργειας (π.χ. πρόγραμμα για αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων, με προτεραιότητα σε σχολεία και νοσοκομεία) και ανάπτυξης τεχνολογιών ΑΠΕ.

Την τελευταία τριετία ο ρόλος της Τράπεζας έχει ενισχυθεί:

Από το 2015 και μετά εγκρίθηκαν για τη χώρα μας δάνεια άνω 5 δισ. ευρώ.

Ήδη, περισσότερα από 7 δισ. ευρώ επενδυτικά έργα, για την τριετία 2018-2020, έχουν συμφωνηθεί ή βρίσκονται στην τελική φάση έγκρισης από την ΕΤEπ. Ποσά που θα πολλαπλασιαστούν λόγω της μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων.

Έδεσσα – Σκύδρα – Αριδαία

Ο Γιάννης Σηφάκης ασχολείται ,τους τελευταίους μήνες, συστηματικά με την προώθηση της ένταξης και της Έδεσσας, Σκύδρας και Αριδαίας στις επόμενες επενδύσεις όσον αφορά το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μέσα στο πρόγραμμα 2018- 2023.

Είχε προ μηνός συναντήσεις ( μαζί με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Πέλλας Λευτέρη Αβραμίδη) με την διοίκηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΔΑ και με τον Υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη.

Σε νέα συνάντηση του την Πέμπτη 01 /03/2018 με το γραφείο του Υπουργού ( μετά την αρχική συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό) διευκρινίστηκε ότι η κυβέρνηση πέτυχε να εξασφαλίσει έξοδο φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο βανοστάσιο του Άσπρου Σκύδρας.

Ήδη από το γραφείο του Υπουργού θεωρείται σκόπιμη η μελέτη των εναλλακτικών δυνατοτήτων αγωγού ή CNG ( συμπιεσμένου φυσικού αερίου) για τα Γιαννιτσά και η προώθηση των μελετών διανομής για Έδεσσα - Σκύδρα – Αριδαία καθώς και για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων και τους εμπορικούς καταναλωτές στις προαναφερόμενες πόλεις.

Ο βουλευτής προγραμμάτισε συναντήσεις με την διοίκηση της Δ.Ε.Δ.Α. και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση του αιτήματος των πολιτών για επέκταση του φυσικού αερίου σε όλες τις πόλεις της Πέλλας.

Θα συνεχίσει εντατικά τις ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση θεωρώντας την επέκταση του φυσικού αερίου ως μια από τις σημαντικότερες υποδομές της Πέλλας στα πλαίσια της πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της που εξασφαλίζει ισονομία στο δικαίωμα εξασφάλισης φτηνότερου και περισσότερου περιβαλλοντικού καυσίμου σε όλους τους πολίτες. Ιδιαίτερα η πολύμηνη ανάγκη θέρμανσης στην Πέλλα και η ύπαρξη σημαντικών ενεργοβόρων μεταποιητικών βιομηχανιών αλλά και εμπορικών καταναλωτών συνηγορούν απόλυτα για την ανάγκη και την ανταποδοτικότητα αυτών των επενδύσεων.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Κύριε Σηφάκη τα Γιαννιτσά έχουν ήδη ενταχθεί στην επέκταση του δικτύου της ΔΕΠΑ εδώ και πολύ καιρό. Οι υπόλοιπες περιοχές της Πέλλας σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΠΑ θα μπουν στην δεύτερη φάση. Μάλιστα η συνάδελφός σας βουλευτής κ. Τζάκρη είχε είχε βγάλει τότε και σχετική ανακοίνωση. Όσον αφορά τα βανοστάσια του ΤΑΠ επίσης προβλέπονται από την αρχική μελέτη του έργου. Μην μας αναμασάτε λοιπόν τα ίδια πράγματα. Κουράζετε απλά τον κόσμο στην προσπάθειά σας να προβάλετε τον ευατό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ενημερωθείτε και να μάθετε ο βουλευτής αναφέρθηκε (και αυτό ακούγεται για πρώτη φορά στην Πέλλα) ότι η κυβέρνηση κατάφερε τρία από τα δεκάδες βανοστασια του ΤΑΠ να αποτελέσουν εξόδους φυσικού αερίου για χρήση από τη χώρα. Αυτά είναι ένα στο Άσπρο Σκύδρας για την Κεντρική Μακεδονία και δύο στη Δυτική Μακεδονία. Αυτό δίνει την δυνατότητα επέκτασης του φυσικού αερίου και σε Εδεσσα-Σκύδρα-Αριδαία. Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πέλλα. Αυτά πρώτη φορά ανακοινωνονται, ή δεν καταλαβαίνετε ή, μάλλον, δεν θέλετε να καταλάβετε.

      Διαγραφή
  2. Πανμεγιστε βουλευτα μας σε ευχαριστούμε που μετά το τρένο φέρνεις και το αέριο αλήθεια το αέριο θα το βάλεις πάνω στο τρένο για να το φερεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.