Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ημερίδα για τη δωρεά μυελού των οστών στην Έδεσσα (φωτο)


Μια ουσιαστική και συγκινητική ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών Λυκείων για τη δωρεά μυελού των οστών διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, σε συνεργασία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τις Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας τον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και το Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Έδεσσας

Η ημερίδα είχε τίτλο «Δωρεά Ζωής» και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28-02-2018, στην Αίθουσα Νομαρχίας Έδεσσας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστος Σμίας, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αγώνων Μεταμοσχευμένων, Απόστολος Χαριτονίδης. Στο τέλος της εκδήλωσης ελήφθησαν δείγματα από εθελοντές δότες, με τη συνδρομή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ζέρζης, καθώς και εκπρόσωποι του Μητροπολίτη, της ΜΚ Μεραρχίας και της Αστυνομικής Δ/νσης Πέλλας. Αξίζει να σημειωθεί η άψογη παρουσία διακοσίων περίπου μαθητών από το 1ο και 2ο ΓΕΛ και από το 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας, που παρακολούθησαν την εκδήλωση με τη συνοδεία εκπαιδευτικών από τα εν λόγω σχολεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Πέλλας, με τίτλο «Εθελοντισμός: Οι συνάνθρωποί σου σε χρειάζονται». Στην Ελλάδα υπάρχουν 50.000 εθελοντές δότες, αλλά χρειάζονται πολλοί ακόμη, για να επιτευχθεί ο στόχος των 200.000 δοτών τουλάχιστον ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όσων χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών (μόνο ένας στους τέσσερις έχει συμβατό δότη από την οικογένειά του, η ζωή όμως των άλλων τριών εξαρτάται από τους εθελοντές δότες). Η δωρεά μυελού των οστών είναι πολύ σημαντική και πολύ απλή διαδικασία, αλλά μπορεί να σώζει ανθρώπινες ζωές.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.