Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πεζοπορία από το Λουτράκι ως τα Λουτρά Πόζαρ με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας


Χιονισμένη όλη η Αλμωπία αυτές τις μέρες και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia περιμένοντας να κατασταλλάξει το χιόνι θα περπατήσει σε μια όμορφη διαδρομή χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία η οποία ενώνει το Λουτράκι με τα Λουτρά μέσω μιας πανοραμικής διαδρομής...

Ξεκινώντας μέσα από το Λουτράκι θα ανηφορίσουμε μέσα από δίκτυο χωματόδρομων ώσπου να συναντήσουμε τον δασικό δρόμο που οδηγεί στην Καλή Πεδιάδα. Θα τον ακολουθήσουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, με πορεία προς το Άνω Λουτράκι, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα προς τον κάμπο αλλά και τις χιονοσκεπείς κορυφές του Βόρα. Όταν φτάσουμε στο Άνω Λουτράκι, μεταξύ του παλιού στρατιωτικού φυλακίου και της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη θα πάρουμε το μονοπάτι που κατηφορίζει προς τα σπήλαια και τελικά καταλήγει πάνω από την πισίνα των Λουτρών. Εκεί μπορούν να μας περιμένουν κάποια αυτοκίνητα για να μην χρειαστεί να γυρίσουμε ως το Λουτράκι. Όποιος θέλει φέρνει μαγιό και πετσέτα για ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο!

Ώρα αναχώρησης από τα ΝΕΑ γραφεία: Κυριακή 4 Μαρτίου στις 08:00
Η διαδρομή έχει μια ανηφόρα στην αρχή αλλά το μεγαλύτερο μέρος της κινείται σε ομαλές κλίσεις. Γενικά μέτριας δυσκολίας.

Η συνολική διάρκεια υπολογίζεται στις 4-5 ώρες.
Εξοπλισμός: κατάλληλος για τις συνθήκες (λάσπη, χιόνι κλπ). Ορειβατικές μπότες, σακίδιο, αδιάβροχο, σνακ, νερό, ζεστά ρούχα, σκούφος, γάντια, μαγιό, πετσέτα κλπ)

Αρχηγός: Αλέξανδρος Μυλωνάς 6945425524


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.