Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα σενάρια για τους υποψηφίους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Στην Κεντρική Μακεδονία, σε ότι αφορά τις περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν -μαζί με τις δημοτικές- στις 13 Οκτωβρίου 2019, πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους σημερινούς περιφερειακούς συμβούλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ουσιαστικά δεν διατηρεί καν περιφερειακή ομάδα, καθώς οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας με την Δέσποινα Χαραλαμπίδου έχουν -οι περισσότεροι -αποχωρήσει από το κόμμα και δημιούργησαν ως γνωστό, την Λαϊκή  Ενότητα. Άρα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Κεντρικής Μακεδονίας που θα υποστηριχθεί επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα νέο πρόσωπο, όπως και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. 
Πολλά τα ονόματα που ακούγονται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις κορυφαίων στελεχών, όπως είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Μυλόπουλος κ.α. Για την ίδια θέση ακούγεται και το όνομα του  προέδρου της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Απόστολου Αντωνούδη, ο οποίος αναμένεται να είναι και υποψήφιος βουλευτής στην δεύτερη εκλογική περιφέρεια του νομού. Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν επίσης σε «φρέσκα» πρόσωπα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι υπάρχει και... συνωστισμός υποψηφίων. 

Στη Νέα Δημοκρατία η εικόνα σαφώς είναι πιο ξεκάθαρη, καθώς ο νυν περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και πάλι υποψήφιος. Σε αυτή την περίπτωση, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα στηρίξει τον κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος θα κληθεί να επιλέξει πλέον τα στελέχη του από το σύνολο των «γαλάζιων» στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο ήδη και πολλά θα εξαρτηθούν από τις βουλευτικές εκλογές, αφού στελέχη της σημερινής περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύης» προτίθενται να διεκδικήσουν είσοδο στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιφερειακές ενότητες. Αυτό τους αποκλείει από τις περιφερειακές εκλογές, όπως δήλωσε πρόσφατα ο περιφερειάρχης...
Σε περίπτωση που τα δεδομένα αλλάξουν και οι επιλογές Τζιτζικώστα δεν αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τότε ο Θεόδωρος Καράογλου φέρεται ως ο πιθανότερος υποψήφιος της «γαλάζιας» παράταξης για την Περιφέρεια. Την πρόθεσή του δεν είχε κρύψει στο ο ίδιος, όμως από τη στιγμή που ο κ. Τζιτζικώστας είπε ξεκάθαρα ότι θέλει ακόμη μια θητεία στην Περιφέρεια, έχει κάνει πίσω.

Στο Κίνημα Αλλαγής ήδη ακούγονται ονόματα που πρόκειται να προσπαθήσουν να παίξουν ρόλο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και εκείνη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μαγκριώτη, που ακούγεται εντόνως ότι ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Άλλωστε ο κ. Μαγκριώτης δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα, αφού να σημειωθεί ότι εδώ και δυο χρόνια έχει συγκροτήσει μια ανεξάρτητη κίνηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας («Προοδευτικοί Πολίτες»), η οποία εργάζεται και καταθέτει προτάσεις για τα προβλήματα της περιοχής. 
Ο νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην γραμματέας ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος το 2014 φέρεται να επιδίωκε μια υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (Ευ. Βενιζέλος), είναι ένα ακόμη όνομα που «παίζει» στα σενάρια για υποψηφιότητα από το «Κίνημα Αλλαγής» στην Κ. Μακεδονία.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου όπως όλα δείχνουν θα είναι εκ νέου υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την Λαϊκή Ενότητα, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι θα «κατεβάσουν» δικό τους ψηφοδέλτιο, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει πως επικεφαλής αυτού θα είναι ο πρώην ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.