Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

130- Χρόνια ΔΕΛΑΣΑΛ - AQUA DOCE (βίντεο)


Πολλές όμορφες εκδηλώσεις, αθλητικού κυρίως χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν την Kυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ με αφορμή τα 130 χρόνια συνεχούς παρουσίας του στην Ελλάδα (1888-2018). Το παρών σε αυτές έδωσε το σύνολο σχεδόν των αθλητικών ομάδων νέων της Νυφούλας του Θερμαϊκού, καθώς και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας.  
Ο φιλόξενος οικοδεσπότης, Γενικός Διευθυντής του Κολεγίου κύριος Ιωάννης Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, μας ξενάγησαν στους χώρους του μακροβιότερου Εκπαιδευτηρίου της πόλης που καλύπτει όλες τις βαθμίδες α’θμιας και β’θμιας Εκπαίδευσης. 
Το ΔΕΛΑΣΑΛ βρίσκεται σε 80 χώρες του κόσμου σε σύνολο 1200 Εκπαιδευτικών Μονάδων, στις οποίες 90.000 εκπαιδευτικοί διδάσκουν πάνω από 1.000.000 μαθητές. 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή στελεχών και εθελοντών της Μονάδας αυτιστικού ατόμου και αυτιστικού ατόμου με νοητική αναπηρία «ΕΛΠΙΔΑ» του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. 
Πρόσχαρα μας περιέγραψαν τους στόχους της Μονάδας που είναι η παροχή πολύπλευρης υποστήριξης και εκπαίδευσης γονέων και η στήριξή τους στο ρόλο τους ως συν-εκπαιδευτών και συν-θεραπευτών των παιδιών τους, παράλληλα με τους επαγγελματίες ειδικούς του χώρου. 
Ακόμη, τα στελέχη της Μονάδας, καταβάλουν τεράστια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των αρμοδίων Κρατικών Φορέων για το ζήτημα, αφυπνίζοντας συγχρόνως όλους εμάς για το «ιδιαίτερο» αυτό θέμα. 
Παρούσα στην εκδήλωση και η ομάδα κρουστών «AQUA DOCE» από την Έδεσσα, η οποία και χρωμάτισε μουσικά το ευχάριστο αυτό γεγονός….   

Ας αφήσουμε τις φωτογραφίες και το βίντεο να μιλήσουν μόνα τους:

delasal


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.