Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκδηλώσεις Μνήμης προς τιμή των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα (φωτο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018. Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής στην Τοπική Κοινότητα Άγρα, όπου πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στην μνήμη των δύο ηρώων. 
Την ίδια μέρα στις 18:00 στο χώρο που μαρτύρησαν ο Καπετάν Άγρας και ο Αντώνης Μίγκας, στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς, συνεχίστηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των Εθνομαρτύρων με επιμνημόσυνη δέηση, τον πανηγυρικό της ημέρας  από τον κ. Αθανάσιο Καραθανάση, Ομότιμο Καθηγητή Α.Π.Θ., ποιήματα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καρυδιάς, την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην πλατεία του χωριού όπου τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Καρυδιάς και  Γαργαλίανων πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν οι Βουλευτές κ. Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Καρασμάνης, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας στρατηγός Σημεών Κεβεντζίδης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας εκπροσωπώντας την γενέτειρα πόλη του Τέλλου Άγρα, τους Γαργαλιάνους, Περιφερειακοί και  Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων και πολίτες. 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Το άγιο αίμα των ηρώων ας βαρύνει τις συνειδήσεις αυτών που έβαλαν τη Μακεδονία στο παζάρι των διαπραγματευσεων... Αν βέβαια έχουν συνειδήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε σύνελθε καλοκαιριάτικα που μιλάς για 'άγιο αίμα'.Εύκολες μεγσλοστομίες ,και όλοι οι άλλοι ειναι ασυνειδητοι...

      Διαγραφή
    2. Ασυνειδητοι δεν είναι σίγουρα. Είναι ενας συνδυασμός χρήσιμων ηλιθιων και πρόθυμων κωλων...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.