Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δροσιστική πεζοπορία στο φαράγγι των Λουτρών με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας


Καθώς πιάνει ο καλοκαιρινός καύσωνας, καιρός είναι να αρχίσουν οι αμφίβιες πεζοπορίες! Την Κυριακή 8 Ιουλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia θα βρέξει τα πόδια του με μια δροσιστική πεζοπορία μέσα στο φαράγγι των Λουτρών! Ξεκινώντας από την πισίνα της λουτρόπολης θα διασχίσουμε το φαράγγι Νικολάου δροσιζόμενοι από τα νερά του Θερμοπόταμου (οξύμωρο, δεν είναι;). 

Το παλιό μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη της Κουνουπίτσας είναι πλέον προσβάσιμο μόνο μέσα από την κοίτη του ποταμού καθώς τα γεφυράκια που υπήρχαν κάποτε έχουν παρασυρθεί εδώ και χρόνια. Κανένα πρόβλημα όμως για μια καλοκαιρινή πεζοπορία για τα βατράχια του Ορειβατικού. Κάτω από τη σκιά των πλατανιών, πότε διασχίζοντας τμήματα του μονοπατιού στην όχθη, πότε πατώντας πάνω στα λευκά βότσαλα, πότε τσαλαβουτώντας στα δροσερά νερά, θα φτάσουμε τελικά στον προορισμό μας αφού έχουμε αποκτήσει μια διαφορετική οπτική γωνία της περιοχής. 

Για το περπάτημα θα χρειαστούμε ένα ζευγάρι παλιά αθλητικά παπούτσια για να τα βρέξουμε ή ιδανικά ορειβατικά πέδιλα. Δερμάτινα ορειβατικά μποτάκια είναι κρίμα να βραχούν από μέσα. Δεν ξεχνάμε το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου. Επίσης, ένα σακίδιο για σνακ, νερό και αλλαξιά και για τους θαρραλέους μαγιό και πετσέτα για μια βουτιά στα παγωμένα νερά της λιμνούλας του καταρράκτη!

Η διαδρομή είναι μεν περιπετειώδης με τα περάσματα του ποταμού αλλά εύκολη, ασφαλής και βατή για όλους. Η ιδανική ευκαιρία για όποιον σκέφτεται να ξεκινήσει την πεζοπορία!

Εκτιμώμενος χρόνος: ~4 ώρες 
Συγκέντρωση στα νέα γραφεία του ΕΟΣ Αριδαίας
Αναχώρηση στις 08:30

Συντονιστής: Αλέξανδρος Μυλωνάς 6945425524
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.