Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημερώσεις Θ. Τζάκρη σε Νησί, Βρυττά και Κ. Γραμματικό: Ξεκινούν άμεσα οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις ζημιών από τις βροχοπτώσεις στην καλλιέργεια του κερασιού


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 το Νησί, τα Βρυττά και το Κάτω Γραμματικό, στα αγροκτήματα των οποίων η παραγωγή του κερασιού που αποτελεί μονοκαλλιέργεια καταστράφηκε ολοσχερώς εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Όπως διαπίστωσε η κ. Τζάκρη οι ζημιές στα συγκεκριμένα αγροκτήματα είναι πολύ μεγάλες και η απόγνωση των παραγωγών τεράστια, καθώς είδαν την παραγωγή τους που σε ποσοστό 90% βρίσκονταν πάνω στα δέντρα να καταστρέφεται ολοσχερώς και τα κεράσια που έσκασαν από τις έντονες βροχοπτώσεις να σαπίζουν πάνω στα δέντρα χωρίς καμία δυνατότητα για εμπορική αξιοποίηση.

Η κ. Τζάκρη η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τους αγρότες των παραπάνω οικισμών ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις των ζημιών από γεωπόνους-εκτιμητές που θα βρίσκονται στα αγροτεμάχια τις δύο επόμενες ημέρες, ώστε οι εκτιμήσεις να γίνουν έγκαιρα και να αποτυπώνουν το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής.

Όπως μάλιστα επεσήμανε στους αγρότες στις συναντήσεις που είχε μαζί τους στους παραπάνω οικισμούς, έγκαιρες εκτιμήσεις σημαίνει έγκαιρη αποστολή πορισμάτων και όσο το δυνατόν συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, που κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο θα αποτελέσουν και το μοναδικό αγροτικό τους εισόδημα.
tzker
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.