Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα Πέλλα: Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και περιφορά της ιερής εικόνας της Αγίας Παρασκευής (βίντεο)


Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις υπέρ της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο εκκλησάκι παραμονή της εορτής της.

Παρά τον άστατο, βροχερό καιρό πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε και φέτος στο Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής όπου τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός προς τιμήν της και συνεπικούρησαν πολλοί πατέρες της εκκλησίας μεταξύ άλλων και ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας του εσπερινού η τελετή συνεχίστηκε με την καθιερωμένη περιφορά της ιερής εικόνας στους δρόμους του χωριού συνοδεία του κόσμου. Εντυπωσιακή ήταν για άλλη μια φορά η φιλαρμονική του δήμου Γιαννιτσών  η οποία συνόδευσε την λιτανεία και δημιούργησε ένα έντονο κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας. Ασχολίαστο όμως δεν θα μπορούσε να μείνει και το παιδικό χορευτικό τμήμα του χωριού, το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις με τις παραδοσιακές ενδυμασίες που φορούσε και συνόδεψε την λιτανεία.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ωστόσο δεν συνεχίστηκαν με γλέντι όπως κάθε χρόνο γιατί αναβλήθηκε λόγω του εθνικού πένθους στο οποίο βυθίστηκε η χώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως μολονότι η ματαίωσή του (ως ένδειξη πένθους) είναι ανέφικτη λόγω της προετοιμασίας που έχει προηγηθεί, μέρος των εσόδων θα διατεθούν στους πυρόπληκτους, για την κάλυψη πληθώρας αναγκών που έχουν δημιουργηθεί. Ακόμη, μέχρι το πέρας των Εκδηλώσεων, στον αύλειο χώρο του  Δημοτικού σχολείου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να μπορέσει η τοπική κοινωνία να συνδράμει ουσιαστικά στην ανακούφιση των άτυχων συνανθρώπων μας. 

Επιμέλεια Αρετάκη Κυριακή
pereinpela
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.