Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε Πέλλας για την καταστροφή των καλλιεργειών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις


Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να πληγούν οι δενδροκαλλιεργητές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και ειδικά οι καλλιέργειες ροδάκινων και νεκταρινιών υποβαθμίζοντας την ποιότητα των καρπών κυρίως στις ποικιλίες που βρίσκονταν σε ωρίμανση. Παρατηρείται ήδη αδυναμία προώθησης των προϊόντων εκ μέρους συνεταιρισμών και εξαγωγέων και πολλά από αυτά που συγκομίστηκαν σαπίζουν στα ψυγεία. 

Οι ροδακινοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω των χαμηλών τιμών, των εξοντωτικών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών που έχουν υποστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και του εμπαιγμού τους για τις αντίστοιχες περσινές βροχοπτώσεις που είναι ακόμα απλήρωτοι έχοντας μπει σε ένα άνευ προηγουμένου ρεσιτάλ παραπλάνησης τους. 

Η ανάγκη για άμεση αναγγελία ζημιών κρίνεται επιτακτική και ζωτικής σημασίας για τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς που κατά εκατοντάδες παρατάνε τις παραγωγές στα χωράφια τους.   

Ως ΝΟ.Δ.Ε Πέλλας ζητάμε :

- Την άμεση αναγγελία ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τις φετινές πληγείσες καλλιέργειες.
- Την πληρωμή των αποζημιώσεων από τις περσινές θεομηνίες .
- Την αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να επισπεύδεται η καταβολή των αποζημιώσεων των παραγωγών.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ιστορικούς δεσμούς με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, ήταν πάντα κοντά στα προβλήματα τους και πιστεύει  ότι η αξιοποίησή τους θα είναι καταλυτική για την  επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μας.

Για τη ΝΟ.Δ.Ε Πέλλας

Ουραηλίδης Θεοδόσιος                                               Κοσμίδης Θεοχάρης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Πέλλας                                         Μέλος ΝΟ.Δ.Ε Πέλλας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.