Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης: Οι σοβαρές αμαρτίες του παρελθόντος έχουν υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον του Α.Σ. ΠέλλαςΖήτησε να ανακοινωθούν τιμές παραγωγού για το συμπύρηνο ροδάκινο αμέσως, αδιανόητο ο αγρότης να παραδίδει προϊόντα «στα τυφλά»
Το συνεταιριστικό εργοστάσιο πρέπει να μπορεί να πείθει τον αγρότη ότι είναι συνεταιριστικό 
Τις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Πέλλας επισκέφτηκε ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης. Τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Α.Σ. Πέλλας Μιχάλης Φαρμάκης, ο διευθυντής Ηλίας Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της ΟΠ Μανώλης Παπαδόπουλος και μέλη του ΔΣ της οργάνωσης.
Ο βουλευτής ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. που ήταν σε πλήρη λειτουργία και είδε τον άρτιο τρόπο που λειτουργεί η γραμμή παραγωγής της κομπόστας αλλά και της νέας εγκατάστασης ( που φέτος μπήκε σε λειτουργία) για την παραγωγή και συσκευασία κύβου ροδακίνου έχοντας εξασφαλίσει καλό συμβόλαιο με χώρα του εξωτερικού.
Μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις και την ενημέρωση από τον πρόεδρο και τον διευθυντή ότι το εργοστάσιο λειτουργεί τώρα σε δύο βάρδιες έχοντας σημαντική ημερήσια παραγωγή έγινε σύσκεψη του βουλευτή με τον πρόεδρο και το ΔΣ. 
Συζητήθηκαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του Α.Σ. Πέλλας που προήλθαν από σοβαρές αμαρτίες του παρελθόντος που οδήγησαν σε αδιέξοδα. 
Το τωρινό συμβούλιο προσπαθεί να βρει λύσεις σε ένα τοπίο όμως που είναι ναρκοθετημένο από τα υπέρογκα χρέη από το παρελθόν. Τα χρέη είναι κυρίως προς την ΑΤΕ bad και το Δημόσιο. Η οργάνωση έχει καταθέσει business plan προς την ΑΤΕ bad και αναμένει τις εξελίξεις.
Εκκρεμεί ακόμη καταλογισμός σημαντικού ύψους από παλαιά υπόθεση πριν αρκετές δεκαετίες.
Ο βουλευτής ενημέρωσε ρεαλιστικά τον πρόεδρο και το ΔΣ για τις δυσκολίες της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την βιώσιμη ρύθμιση των χρεών της οργάνωσης και ανέφερε ότι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις για τις οποίες θα κρατά ενήμερη την οργάνωση. 
Διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι εγκαταστάσεις του αγροτικού χώρου να παραμείνουν στον αγροτικό χώρο όμως υπάρχει και η απόφαση εξυγίανσης του μητρώου των οργανώσεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους υπέρ των αγροτών.
Ο βουλευτής επισήμανε ακόμη ότι το συνεταιριστικό εργοστάσιο θα έπρεπε να έχει σαφή διάκριση από τα ιδιωτικά εργοστάσια στην αντιμετώπιση του αγρότη, κάτι που δεν συνέβη στο παρελθόν και ούτε συμβαίνει σήμερα. Μόνο έτσι θα μπορούσε ο αγρότης να το εμπιστευτεί δίνοντας την δυνατότητα να αυξήσει τις ποσότητες προϊόντων που διαχειρίζεται διευκολύνοντας την επίλυση και των οικονομικών του προβλημάτων. 
Ακόμη ανέφερε ότι τουλάχιστον τρείς ιδιωτικές επιχειρήσεις με το ίδιο αντικείμενο εργασιών (που λειτουργούν στην Πέλλα) βρίσκονται στην λίστα των 50 πρώτων σε κερδοφορία επιχειρήσεων στην χώρα. Άρα το αντικείμενο είναι καλό, μπορεί να είναι κερδοφόρο αλλά τα παλιά χρέη αποτελούν σοβαρή τροχοπέδη στην δυνατότητα εξέλιξης και ανάπτυξης, όπως και η έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους της πλειοψηφίας των αγροτών. 
Ο πρόεδρος του Α.Σ. Πέλλας Μιχάλης Φαρμάκης ανέφερε στον βουλευτή τον «πόλεμο» που είχαν υποστεί στο παρελθόν οι οργανώσεις των αγροτών από την ιδιωτική μεταποίηση και τις δυσκολίες από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των «στεκιών» χωρίς νομοθεσία για να μπορούν να ελεγχθούν. Ο ίδιος , όσο και το ΔΣ ανέφερε στον βουλευτή την απόφαση του να κάνει το καλύτερο δυνατόν για να επιβιώσει ο Α.Σ. Πέλλας ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις του. 
Τα μέλη του ΔΣ τους Α.Σ. Πέλλας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πληρωμή αποζημίωσης ( μέσω de minimis) της περσινής ζημιάς στα ροδάκινα από τις σφοδρές και άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 ζητώντας να αποζημιωθούν οι αγρότες και για τις φετινές ζημιές από το ίδιο αίτιο. 
Ο βουλευτής έθεσε στην συζήτηση το σοβαρό θέμα με την αυθαίρετη μη ανακοίνωση τιμής παραγωγού για τα συμπύρηνα ροδάκινα που παραλαμβάνονται από τους παραγωγούς όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Τόνισε ότι η τακτική αυτή που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια είναι προσβλητική για τους παραγωγούς που παραδίδουν τα προϊόντα του «στα τυφλά» χωρίς να γνωρίζουν τις τιμές που θα πληρωθούν.
Ζήτησε την άμεση ανακοίνωση τιμής παραγωγού. 
Βουλευτής και Α.Σ. Πέλλας ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο χρονικό διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις. 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

10 σχόλια:

 1. Μα στο παρελθόν οι ίδιοι ή οι γονείς τους διοικούσαν πάλι την ΑΣ Πέλλας ή Ενωση Γιαννιτσών!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΘΕΟΣ ΗΡΘΕ, ΕΙΔΕ, ΖΗΤΗΣΕ -να ανακοινωθουν τιμες παραγωγου - ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ.
  Η ΝΤΟΡΚΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.
  Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΕΙ.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ, ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ YES ΣΕ ΟΛΑ.
  ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ
  ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακριβώς όπως τα λες μπεεεεεεε όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν μήπως μας βολεύει και μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ολοι οι παλιοι ( Κομματα και βουλευτες) τα κουκουλωναν. Τελειωσαν αυτα

   Διαγραφή
  2. Αυτό που κατάφερε το κόμμα σου είναι να γίνει σε λιγότερο από 4 χρόνια πιο παλιό και πιο σάπιο από τα παλιά! Γι αυτό ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!!

   Διαγραφή
  3. 2:21 μμ γύρνα πλευρό, είστε και θα είστε παρελθόν για πολλά χρόνια

   Διαγραφή
  4. Όσο κι αν τρέχεις να σχολιάζεις, κατάλαβέ το: ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!!!

   Διαγραφή
 4. Αυτο το "ΑΤΕbad" με ξετρελλλλλαινει.Πουλησανε τα ενημερα δανεια,τα ακινητα φιλετα κοψοχρονια στον Σαλλα και βαλανε στην πλατη του "μνημονιακου"φορολογουμενου τα δανεικα και αγυριστα και των κομματων τους! ακου "ΑΤΕbad!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό πράγματι έκαναν οι απαράδεκτοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δίνοντας δώρο στον φίλο τους Σάλλα την Αγροτική Τράπεζα αφήνοντας τον αγρότη χωρίς Τράπεζα. Και τολμούν να ανοίγουν και στόμα όταν δεκαετίες έσωζαν όποιον έκλεβε αφού ήταν ένα με τα Κόμματα τους

   Διαγραφή
 5. ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΟΙ ,ΜΠΡΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΟ"ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΈΛΘΟΝΤΟΣ";;;;;;;;ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.