Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Αριδαίας στο πρόγραμμα Erasmus +-ΚΑ1


Tο Γενικό Λύκειο Αριδαίας συμμετείχε κατά τα σχολικά έτη 2016-2018 στο πρόγραμμα  Erasmus+- KA1 μαθησιακής κινητικότητας προσωπικού με τίτλο ‘’Ενεργητική και συνεργατική μάθηση - εκπαιδεύοντας τους ενεργούς πολίτες του 21ου αιώνα’’ και με αριθμό σύμβασης: 2016-1-EL01-KA101-023091. Ως μέρος του σχεδίου 4 εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν κατά την προηγούμενη χρονιά σε σεμινάρια σε 4 ευρωπαϊκές χώρες:
1. Συμμετοχή σε σεμινάριο στη Φινλανδία (Structured Study Visit to Schools/Institutes & Training Seminar in FINLAND διοργανώτρια εταιρεία: English Matters). Στο συγκεκριμένο σεμινάριο συμμετείχε η κ. Θύμνιου Αναστασία, φιλόλογος. 
 2. Συμμετοχή σε σεμινάριο στην Ισλανδία (Structured Study Visit to Schools/Institutes & Training Seminar in ISLAND-διοργανώτρια εταιρεία: English Matters). Στο συγκεκριμένο σεμινάριο συμμετείχε η κ. Ευταξιάδου Ελένη, μαθηματικός.

      Στόχος των 2 αυτών σεμιναρίων ήταν  η γνωριμία με τα εκπαιδευτικά συστήματα 2 χωρών  τόσο διαφορετικών από την Ελλάδα και που τα τελευταία χρόνια κατατάσσονται στις υψηλότερες θέσεις της αξιολόγησης του ΟΟΣΑ. Κατά τη διάρκεια και των δύο σεμιναρίων οι συμμετέχουσες επισκέφτηκαν σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής των δύο χωρών, ενώ παρακολούθησαν και ομιλίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά τους συστήματα.



 3.Συμμετοχή σε σεμινάριο στην  Πορτογαλία ( Action Methods Improving Motivation and Quality in Learning Environments-διοργανώτρια εταιρεία:European Bridges ). Στο συγκεκριμένο σεμινάριο συμμετείχαν η κ. Θύμνιου Αναστασία, φιλόλογος, και η κ. Περμεκερλή Μαρία, αγγλικής φιλολογίας.

      Στόχος του σεμιναρίου ήταν  οι συμμετέχοντες να μάθουν ασκήσεις και μεθόδους ενεργητικής μάθησης και πώς να δημιουργούν θετικό κλίμα στην τάξη,  καλή συνοχή και ατμόσφαιρα ασφάλειας για την ομάδα. Ως έκβαση, οι συμμετέχοντες θα έχουν ένα σχέδιο βελτίωσης της ενεργοποίησης και ποιότητας του μαθησιακού περιβάλλοντος και επίσης για το πώς να βελτιώσουν το κλίμα του σχολείου και της τάξης και τη γενικότερη καλή κατάσταση στο σχολείο.

4. Συμμετοχή σε σεμινάριο στην  Ιρλανδία (Group Dynamics and Social Skills in the Classroom διοργανώτρια εταιρεία:European Bridges). Στο συγκεκριμένο σεμινάριο συμμετείχαν η κ. Ευταξιάδου Ελένη, μαθηματικός, και ο κ. Μανδαλάς Δημήτριος, φυσικός.
     Στόχος του σεμιναρίου ήταν  να παράσχει εμπειρία και βασικές πληροφορίες στη δυναμική ομάδας και τις κοινωνικές δεξιότητες, να παράσχει εργαλεία για παρακολούθηση ομαδικών διεργασιών και επίσης για τη δημιουργία καλύτερου κλίματος στην τάξη και το σχολείο και να συζητηθεί η εφαρμογή και αξιοποίηση αυτής της γνώσης στην τάξη. Η παροχή βασικών γνώσεων στη δυναμική ομάδων περιλαμβάνει: φάσεις ομαδικής ανάπτυξης, συναισθήματα (νιώθοντας, ονομάζοντας και κατανοώντας τους πόρους), ρόλοι στην ομάδα, επικοινωνία, αρχηγία, πρότυπα και συγκρούσεις και συνοχή. 

     Ταυτόχρονα, τον προηγούμενο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο φιλολόγων του Ν. Πέλλας και υπεύθυνη παιδαγωγικής καθοδήγησης των σχολείων της περιοχής της Αλμωπίας κ. Παπαδάκη Α., ημερίδα με θέμα: ‘’ Τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης και προτάσεις για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα’’. Στην ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές καθηγητές και καθηγήτριες του ΓΕ.Λ. Αριδαίας που μίλησαν για τις εμπειρίες τους από τις επισκέψεις σε σχολεία της Ευρώπης, μαθητές/μαθήτριες που μίλησαν για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, γονείς μαθητών/-τριών που μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους σχετικά με το ελληνικό σχολείο. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, καθηγητές/-τριες του ΓΕ.Λ. Αριδαίας και γειτονικών σχολείων της περιοχής, γονείς, που παρακολούθησαν την ημερίδα, σχετικά με αλλαγές που μπορούν να γίνουν με γνώμονα τη βελτίωση του ελληνικού σχολείου. 
     Επίσης, τα αποτελέσματα του σχεδίου άρχισαν ήδη να φαίνονται, καθώς τους τελευταίους μήνες οι μαθητές/-τριες του σχολείου συμμετείχαν με τη βοήθεια καθηγητριών του σχολείου σε εθελοντικές δράσεις (Let’s do it Greece, Make a wish), το σχολείο μας συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά σε 6 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, ενώ υπάρχει και μία εμφανής τάση να ενσωματωθούν νέες μέθοδοι διδασκαλίας (ενεργητική και ομαδοσυνεργατική μάθηση) στα πλαίσια του τυπικού προγράμματος σπουδών.   

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα έχει κατασκευαστεί η παρακάτω ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να δείτε τις δράσεις του σχολείου κατά τα προηγούμενα δύο σχολικά έτη.

gelar
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.