Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σωκράτης Γκιόλιας - troktiko: Πολέμησε το σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής με τίμημα την ίδια του τη ζωή!


Σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια, στις 19 Ιουλίου του 2010 τα ξημερώματα, μέλη της "Σέχτας Επαναστατών" εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια στην είσοδο του σπιτιού του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η έγκυος σύζυγος του. Του έριξαν 20 φορές σχεδόν εξ επαφής. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξη, ενώ για πρώτη φορά έστειλαν και φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης.

Από τον Δεκέμβριο του 2007, μέσα από το “troktiko.blogspot.com” καταφέρνει ουσιαστικά να κάνει πράξη το όραμα του για αδέσμευτη ενημέρωση και ελευθερία λόγου. Ως οραματιστής και δημιουργός της ιδέας ενός ανεξάρτητου μέσου που θα μπορεί να ενημερώνει τον κόσμο με αξιοπρέπεια αλλά και σάτιρα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έκανε συνήθεια την διαδικτυακή ενημέρωση. Το “troktiko.blogspot.com” κατάφερε πολύ γρήγορα να είναι το πρώτο παγκοσμίως με 1.500.000 (!) ημερήσια επισκεψιμότητα και πάνω από 400 (!) αναρτήσεις την ημέρα, “οδηγώντας” ουσιαστικά πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές να αναπαράγουν τις ειδήσεις του !

Νέα παιδιά και κυρίως φοιτητές, που δεν είχαν σχέση με τον χώρο της δημοσιογραφίας πίστεψαν στην ιδέα του και κατάφεραν να φτιάξουν μια συμπαγή ομάδα, άρρηκτα δεμένη με τον Σωκράτη, υπερασπίζοντας τα ιδανικά του.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας αντιμετώπισε την Δημοσιογραφία ως λειτούργημα.

Με την “πένα” του προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια να εκπροσωπήσει το σωστό και το δίκαιο και έβαζε τα “στήθια” του μπροστά υποστηρίζοντας πάντα όσους το σύστημα ήθελε να κατασπαράξει. Κατάφερε να χτυπήσει το κατεστημένο και δεν δίστασε να τα βάλει -πάντα με αποδείξεις – με την “ελίτ” του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου. Μάλιστα είχε πληρώσει και το σχετικό τίμημα, καθώς τον είχαν συλλάβει αστυνομικοί χτυπώντας το κουδούνι του σπιτιού του ξημερώματα, μετά από μήνυση που είχε υποβληθεί εις βάρος του, παραμονές της Καθαράς Δευτέρας του 2010…

Ο Σωκράτης Γκιόλιας έλεγε: “Τελικά το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια αποτελεί μια σύγχρονη μορφή τρομοκρατίας με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου μέσα από το χαζοκούτι”. Και συνέχιζε λέγοντας: “Όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής θα το κάνω με όποιο τίμημα”.

Το τίμημα για τον Σωκράτη Γκιόλια ήταν η ίδια του η ζωή!

37 ετών και λίγο πριν γίνει για δεύτερη φορά πατέρας, πέφτει νεκρός από 17 σφαίρες ξημερώματα της 19ης Ιουλίου στην είσοδο του σπιτιού του…

17 σφαίρες καταφέρνουν να “κλείσουν” την ελεύθερη φωνή ενός πραγματικά ελεύθερου ανθρώπου…

Το “troktiko.blogspot.com” ρίχνει την αυλαία του λίγες μέρες μετά, με την φράση «Καληνύχτα Ελλάδα», όταν η ομάδα του συνειδητοποιεί πλέον με τον χειρότερο τρόπο ότι ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Το μέγεθος της επιτυχίας του “troktiko.blogspot.com” αποδείχθηκε αμέσως, από τις επόμενες ημέρες μέχρι και σήμερα… καθώς πολλές ομάδες κλωνοποιημένες και μη, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τα παιδιά του τρωκτικού, έσπευσαν, άλλες να το αντιγράψουν άλλες να το εκμεταλλευτούν (!) και άλλες να το καπηλευθούν (!) μαζί με το όνομα του Σωκράτη !

Μετά θάνατον, ο ΠΣΑΤ καθιέρωσε βραβείο «Σωκράτη Γκιόλια» για το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού στίβου. Επίσης στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης στίβου παίδων – κορασίδων στη Λάρνακα, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η ΚΟΕΑΣ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου) αθλοθέτησε βραβεία «Σωκράτης Γκιόλιας» για τον καλύτερο αθλητή και αθλήτρια.

Κατά κοινή ομολογία αθλητών και παραγόντων του στίβου, η προσφορά του στον Ελληνικό κλασσικό αθλητισμό ήταν ανεκτίμητη!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ ΒΑΛΊΤΣΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα την τιμή να συνεισφέρω και εγώ στο τρωκτικό δυστυχώς μια νύχτα Όλα τελειώσαν.
    Ολα τα άλλα τρομακτικά κ.λ.π ήταν μια άπατη
    πολλοί πιστεύουν πισω από την δολοφονία ήταν μεγάλος ΄΄δημοσιογράφος΄΄ της εποχής παλιά ξινά σταφύλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενας στην αριδαια και ενας στην εδεσσα ειναι πλεον γνωστοι. γελανε ολοι μαζι τους και με τους σπονσορες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.