Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Είκοσι πέντε νέα έργα σε 22 δήμους με το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»


Συνολικού προϋπολογισμού 121 εκατ. ευρώ είναι τα 25 νέα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης σε 22 δήμους που ενέταξε στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Στα έργα διαχείρισης λυμάτων που εντάχθηκαν, περιλαμβάνονται και 4 έργα των Δήμων Τρίπολης, Νεμέας, Τανάγρας και Καρύστου, ύψους 71.043.762,82 ευρώ, που θα εξυπηρετήσουν οικισμούς Γ' προτεραιότητας κατά την Κοινοτική Οδηγία 91/271/ΕΚ.

Με αυτές τις σημαντικές εντάξεις, το Πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην κάλυψη των εθνικών υποχρεώσεων που απορρέουν από την οδηγία αυτή και αποτρέπει περαιτέρω πρόστιμα. Ο «ΦιλόΔημος», αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει εξασφαλίσει συνολικά 400 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, εντός του 2018, με 200 εκατ. ευρώ ανά κατηγορία, όπως προβλέπουν οι αντίστοιχες Προσκλήσεις που υπέγραψαν ο ΥΠΕΣ Πάνος Σκουρλέτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι υπόλοιποι 19 δήμοι - πέραν της Τρίπολης, Νεμέας, Τανάγρας και Καρύστου - είναι της 'Αρτας, των Βορείων Τζουμέρκων, της Πύδνας, της Σκοπέλου, του Μεσολογγίου, της Φυλής, της Χαλκηδόνος, του Διονύσου, των Σοφάδων, της Μεγαλόπολης, της Εορδαίας, της Ανατολικής Μάνης, του Πολύγυρου, της Νισύρου, της Φαρκαδόνας, του Αρχανών -Αστερουσίου, Βιάννου και της Σελίνου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.