Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η κουτουλιά του τράγου τραυμάτισε Ροδίτισσα - «Βαριά καμπάνα» στην ιδιοκτήτρια


Χρηματική αποζημίωση ύψους 5.736,82 ευρώ, με  τόκο, επιδίκασε με απόφαση, που εξέδωσε, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, σε  κάτοικο Αρχαγγέλου, που τραυματίστηκε μετά από επίθεση τράγου.

Η αγωγή υποβλήθηκε συγκεκριμένα από τρεις κατοίκους Αρχαγγέλου, μια γυναίκα και δύο άνδρες, συγγενείς, κατά μιας συντοπίτισσάς τους.
‏‏
Το δικαστήριο αφού μελέτησε την υπόθεση έκρινε τα εξής:

Την 21η Μαρτίου 2014 η πρώτη και ο δεύτερος των εναγόντων, σύζυγος ‏αυτής, αντιλήφθηκαν θόρυβο στον προαύλιο χώρο του σπιτιού τους.

Η πρώτη εξήλθε της οικίας και διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για ένα ζώο και δη τράγο, ενημέρωσε τον σύζυγό της και προσπάθησαν να το εντοπίσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Περίπου στις 6.30 το πρωί η γυναίκα αντιλήφθηκε και πάλι θόρυβοκαι τηλεφώνησε στο γιό της  και τον ανιψιό της για να συνδράμουν στην αναζήτηση του ζώου.

Οι τελευταίοι εντόπισαν τον τράγο να τρώει στον προαύλιο χώρο της οικίας και πήγαν να τον πιάσουν. Η δε γυναίκα  ανέβηκε σε ένα ψηλότερο σημείο και δη σε μία πέτρα και παρατηρούσε την προσπάθεια σύλληψης του ζώου.

Επιχειρώντας οι δύο άντρες να αιχμαλωτίσουν τον τράγο, ο τελευταίος τράπηκε σε φυγή και κατευθύνθηκε με ταχύτητα προς το σημείο που βρίσκονταν η πρώτη. 
Ακολούθως, ο τράγος ανέβηκε στην πέτρα, όπου ανέμενε η γυναίκα και την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της, να πέσει και να τραυματιστεί στο αριστερό της χέρι.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η πρόκληση του παραπάνω ατυχήματος οφείλεται σε συγκλίνουσα υπαιτιότητα και ειδικότερα της εναγόμενης, ως κατόχου του ζώου, κατά ποσοστό 50% και της πρώτης των εναγόντων κατά ποσοστό 50%.

Η γυναίκα, μετά τον τραυματισμό της, μετέβη την ίδια ημέρα του ατυχήματος, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα αριστερής κερκίδας- ωλένης και εξήλθε την επόμενη ημέρα, καθώς απαιτούνταν ανοιχτή θεραπεία του κατάγματος, με εσωτερική οστεοσύνθεση, η οποία δεν πραγματοποιούνταν στο παραπάνω Νοσοκομείο.

Το δικαστήριο υποχρεώνει με την απόφασή του την εναγόμενη να καταβάλει στην πρώτη των εναγόντων το ποσό των 5.736,82 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.

Κηρύσσει την απόφαση αυτή εν μέρει προσωρινώς εκτελεστή, κατά το ποσό των 3.000 ευρώ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.