Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Δέλτα: Το σχέδιο για το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Αξιού, Αλιάκμονα, Λουδία οδηγεί στην ερημοποίηση


Τη θέση ότι το υπό διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το χαρακτηρισμό χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών των εκβολών των ποταμών Γαλλικού, Αξιού και Λουδία που προωθείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οδηγεί στην ερημοποίηση αντί στην ανάπτυξη του Εθνικού Πάρκου, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δέλτα.

Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος επισημαίνει ότι στη συνεδρίαση αυτή διαμορφώθηκε μια κοινή στάση ανάμεσα στον Δήμο και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μυδοκαλλιεργητών, των ΓΟΕΒ (Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) και των ΤΟΕΒ (Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων).

Σύμφωνα με τη στάση αυτή, "χρειάζεται μια διαφορετική αντίληψη στην προσέγγιση που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα να ακούμε από συγκεκριμένες πλευρές, που θεωρούν ότι η προστασία του περιβάλλοντος έχει ως εχθρό την ανθρώπινη δραστηριότητα".
"Εμείς πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα υπό την αυστηρή τήρηση των ενδεδειγμένων κανόνων προστατεύει καλύτερα το περιβάλλον. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε αυτή τη στροφή, η οποία θα συνιστούσε πραγματικά μεταρρύθμιση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει την αυτοδιοίκηση και τους φορείς. Ούτως ή άλλως καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει, όταν η πολιτική ηγεσία αγνοεί τους ανθρώπους", προσθέτει ο κ. Φωτόπουλος.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.