Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κερδίσει το Ναδάλ στον τελικό του Rogers Cup


Ο Τσιτσιπάς πήγε στον τελικό του Rogers Cup του Τορόντο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο κύπελλο αφού ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-2,7-6) από το Ράφα Ναδάλ. Ωστόσο, η παρουσία του Στέφανου στον τελικό και η μέχρι τώρα πορεία του, μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί. Ο 20χρονος τενίστας έχει κατορθώσει να ανέβει στη 15η θέση της κατάταξης ATP, ενώ ο τελευταίος αντίπαλος του, ο Ναδάλ, κατέχει την 1η θέση αντίστοιχα. Άλλωστε για να φτάσει μέχρι τον τελικό, πέρασε νικηφόρος από 4 τενίστες που βρίσκονται στην κορυφαία 10αδα της διεθνούς κατάταξης, όπως οι Ζβέρεφ, Άντερσον, Τιμ και Τζόκοβιτς. Η ημέρα του τελικού, μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα του Στέφανου, ήταν και η μέρα των γενεθλίων του. Και μπορεί να μην κατάφερε να το γιορτάσει με νίκη, όμως κατάφερε να μιλούν όλοι για το νεαρό από την Ελλάδα που αντιμετώπισε στα ίσια το Ναδάλ. Ο Ναδάλ κέρδισε τον 80ο τίτλο της καριέρας του, ενώ είναι κάτοχος 17 τίτλων Grand Slam, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται επάξια στην 1η θέση.

Από την άλλη, ο Τσιτσιπάς απέδειξε ότι αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά του ελληνικού τένις, η οποία είναι πολύ ελπιδοφόρα. Ρεκόρ αποτελεί η θέση του στην κατάταξη των αντρών σε τόσο νεαρή ηλικία, αφού μετά το Rogers Cup, εκτινάχθηκε 20 θέσεις πάνω, από το Νο35. Οι επιδόσεις του στο τουρνουά δεν του χάρισαν μόνο παγκόσμια αναγνώριση και φήμη, αλλά αύξησαν και το εισόδημα του κατά 450.000 δολάρια. Στο δρόμο για τον τελικό τένις του Rogers Cup ο Τσιτσιπάς κέρδισε κορυφαίους τενίστες, καθώς ήταν ο μόνος φιναλίστ της συγκεκριμένης διοργάνωσης που δεν βρισκόταν στη λίστα των κορυφαίων της κατάταξης τα
τελευταία 10 χρόνια. Να σημειωθεί εδώ, ότι ο Τσιτσιπάς είναι ο νεότερος παίκτης στο τοπ20 αυτή τη στιγμή και το μέλλον του διαγράφεται μεγάλο και λαμπρό…

Μεγάλη η διαδρομή για το νεαρό τενίστα, που από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με το άθλημα. Προερχόμενος από οικογένεια προπονητών, παρακολουθούσε από νήπιο σχεδόν τους γονείς του, για να ξεκινήσει ο ίδιος μαθήματα τένις στην ηλικία των 6 χρονών. Από τότε μέχρι και σήμερα, δεν έχει σταματήσει στιγμή, καταφέρνοντας όλο και περισσότερα. Το 2016 κέρδισε το διπλό νέων του Γουίμπλεντον, με συμπαίκτη τον Κένεθ Ράισμα. Ενήλικος πια τα τελευταία 2 χρόνια, κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Όπεν της Βαρκελώνης, χάνοντας πάλι από το Ναδάλ αλλά και να προκριθεί στους 16 του Γουίμπλεντον. Ιστορικές επιτυχίες για το ελληνικό τένις και όλο πρωτεία για τον Τσιτσιπά, που φαίνεται ασταμάτητος. Στόχος του είναι, όπως δηλώνει ο ίδιος, οι κορυφαίες θέσεις της κατάταξης, ώστε να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.