Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού για 4μελή οικογένεια ζητά ο Γ. Καρασμάνης


«Σε κοινωνικό και οικονομικό "Γολγοθά" επί τρία χρόνια μια οικογένεια από την Πέλλα στην οποία αυθαίρετα αρνούνται την συνυπηρέτηση των συζύγων»!

Τον Γολγοθά μιας οικογένειας με δύο παιδιά, στην οποία η 3η ΥΠΕ Υγειονομική Περιφέρεια αρνείται αυθαίρετα και επί μία τριετία τη συνυπηρέτηση των συζύγων, φέρνει στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης! Έχοντας εξαντλήσει κάθε προσπάθεια παρέμβασης για την επιβεβλημένη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος απόσπασης της συζύγου νοσηλεύτριας στην Έδεσσα όπου υπηρετεί και ο επαγγελματίας οπλίτης σύζυγός της, ο πρώην Υπουργός με Ερώτησή του προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πλέον, ζητεί την παρέμβασή του για να αρθεί η εξόφθαλμη αδικία και να δοθεί λύση στο οξύ κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθεί η Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του Βουλευτή Πέλλας Γιώργου ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

Προς τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΘΕΜΑ: «Βάλτε τέλος στον κοινωνικό και οικονομικό Γολγοθά μιας τετραμελούς οικογένειας»!

Νοσηλεύτρια σε Κέντρο Προνοίας της Χαλκίδας, σύζυγος με δύο παιδιά, έχει από την 21/8/2015 υποβάλει στην 3η ΥΠΕ Υγειονομική Περιφέρεια, αίτηση απόσπασης στο ΠΕΔΥ Έδεσσας, για συνυπηρέτηση με τον επαγγελματία οπλίτη σύζυγό της, ο οποίος είχε μετατεθεί στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Με την αίτησή της προσκόμισε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων: βεβαίωση του Δήμου ότι ο σύζυγός της είναι μόνιμος κάτοικος Σκύδρας, καθώς και έγγραφο της Μονάδας του Πολυκάστρου ότι παρέχει στο σύζυγό της τη δυνατότητα να διαμένει μονίμως στη Σκύδρα και να μετακινείται με δική του μέριμνα προς και από την υπηρεσία του.

Παρήλθε ολόκληρο έτος κατά το οποίο στις επανειλημμένες οχλήσεις της προς την 3η ΥΠΕ, ελάμβανε την απάντηση ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της υπηρεσίας της δεν είχε συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει το αίτημά της. Στις 7/4/2017, ενάμιση και πλέον χρόνο από την υποβολή της αίτησής της, η 3η ΥΠΕ της απαντά εγγράφως ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο που είχε συνεδριάσει στις 20/10/2016, απέρριψε ομόφωνα το αίτημά της με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη Μονάδα Υγείας (στην οποία ζητούσε να μετατεθεί) δεν βρίσκεται στην περιοχή στην οποία υπηρετεί ο σύζυγός της. Τούτο δε, παρά το γεγονός ότι, όπως προαναφέρθηκε, με την αίτησή της είχε καταθέσει και έγγραφο της Μονάδας του Πολυκάστρου ότι διοικητικά η Μονάδα ανήκει στην Μεραρχία με έδρα την Έδεσσα και ότι, επίσης, επιτρέπει στον επαγγελματία οπλίτη σύζυγό της να διαμένει στη Σκύδρα, δηλαδή στην περιοχή όπου η ίδια ζητεί απόσπαση ώστε να είναι μαζί ολόκληρη η οικογένεια!

Η ως άνω νοσηλεύτρια, επανήλθε στις 22/11/2017, με δεύτερη αίτηση απόσπασης για συνυπηρέτηση, προσκομίζοντας αυτή τη φορά και έγγραφο του Στρατού ότι ο σύζυγός της από την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 υπηρετεί πλέον στην Έδρα της Μεραρχίας στην Έδεσσα. Γεγονός που θα έπρεπε να οδηγήσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 3ης ΥΠΕ σε άμεση έγκριση του αιτήματός της.

Έκτοτε, η γυναίκα αυτή ουδεμία επίσημη απάντηση για το δίκαιο αίτημά της έχει λάβει από την υπηρεσία. Απλώς έχει πληροφορηθεί ότι «υπάρχει απόφαση για απόσπαση της στο Νοσοκομείο της Έδεσσας», χωρίς όμως να έχει κληθεί μέχρι σήμερα να αναλάβει υπηρεσία.

ΕΠΕΙΔΗ, ο Στρατός με κατανόηση και κοινωνική ευαισθησία είχε εξ αρχής επιτρέψει στον υπηρετούντα τότε στην Μονάδα Πολυκάστρου σύζυγό της να διαμένει στην περιοχή της Έδεσσας…

ΕΠΕΙΔΗ, αντιθέτως και για λόγους επιεικώς ακατανόητους, την ίδια ευαισθησία δεν έχει επιδείξει η 3η ΥΠΕ Υγειονομική Υπηρεσία, αλλά με αναλγησία και σε αντίθεση με το ¨γράμμα και το πνεύμα του Νόμου¨ αρνείται την απόσπαση της συζύγου στην Έδεσσα!...

ΕΠΕΙΔΗ, η αιτούσα επί τριετία τώρα στερείται παντελώς αποδοχών - προκειμένου να είναι κοντά στον άνδρα της και στα μικρά παιδιά της εξαναγκάζεται να παίρνει ανανεούμενες άδειες άνευ αποδοχών - και μία τετραμελή οικογένεια υποχρεούται να επιβιώνει με μοναδικό εισόδημα τον πενιχρό μισθό του συζύγου…

ΕΠΕΙΔΗ, πέραν του σοβαρότατου οικογενειακού κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος, οι υγειονομικές υπηρεσίες τις Έδεσσας που κατά γενική διαπίστωση έχουν μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, στερούνται εδώ και τρία χρόνια των πολύτιμων υπηρεσιών μιας νοσηλεύτριας…

ΕΠΕΙΔΗ, ο Ερωτών έχει πλέον εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συμπαράστασης προς αυτούς τους ταλαιπωρούμενους ανθρώπους και, παρά τις συνεχείς, επίμονες παρεμβάσεις του, τόσο στη Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ, όσο και στο Υπουργείο Υγείας, (όπου κατέθεσε – και ο ίδιος – όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την κραυγαλέα αδικία) λύση στο πρόβλημα δεν έχει δοθεί… εξαιτίας της αδιανόητης άρνησης της 3ης ΥΠΕ.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Να παρέμβει προσωπικά και άμεσα, προκειμένου να επανορθωθεί αυτή η εξόφθαλμη αδικία και να δοθεί τέλος στον οικονομικό και κοινωνικό Γολγοθά που επί τρία χρόνια τώρα βιώνει αναίτια μια τετραμελής οικογένεια.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Η εν λόγω κυρία σε ποια ακριβώς υπηρεσία εργάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν μεσολαβουσε καποιο στελεχος ,του ΣΥΡΙΖΑ η των ΑΝΕΛ , το προβλημα θα ειχε λυθη τωρα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα σοβαρευτητε με το δημόσιο όλα τα θέλετε υπέρ σας!αλλοι είναι στην ανεργία δουλειές δεν υπάρχουν και άλλοι ψάχνουν να είναι δίπλα!ξέρω και εγώ μια οικογένεια που ο άνδρας εργάζεται ΘΕΣΝΙΚΗ και η γυναίκα Αριδαία αλλά δεν είναι σε δημόσιο τομέα μήπως να κάνετε ερώτηση στο. Υπουργό να βρεθεί δουλειά στο ίδιο μέρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.