Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καλή ποιότητα και χαμηλό ποσοστό υγρασίας ζητάνε οι Εκκοκκιστές αλλά δεν ανακοινώνουν τιμές


Από την ποιότητα και το ποσοστό υγρασίας που θα έχει το σύσπορο βαμβάκι, το οποίο θα παραδίνουν οι παραγωγοί στα εκκοκκιστήρια θα κριθεί η τιμή, επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ). Ωστόσο οι Εκκοκκιστές δεν θέλησαν να προχωρήσουν επίσημα στην ανακοίνωση τιμής παραγωγού ούτε για την καλή ποιότητα βάμβακος. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΠΕΕΕΒ αναφέρει τα εξής:

«Η βέλτιστη δυνατή τιμή για τον παραγωγό επιτυγχάνεται μόνο με συνεργασία Παραγωγών – Εκκοκκιστών και μόνο με την παραγωγή υψηλής ποιότητας βαμβακιού

Ενόψει της περιόδου συγκομιδής της νέας καλλιεργητικής χρονιάς η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος, με ανακοίνωσή της, προτρέπει τους συνεργάτες βαμβακοπαραγωγούς να μην παραδίδουν στα εκκοκκιστήρια σύσπορο βαμβάκι με ποσοστό υγρασίας άνω του επιτρεπτού ορίου (15%), καθώς υποβαθμίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, αυξάνει τα ποσοστά ξένων υλών, ενώ το σημαντικότερο για τον παραγωγό είναι η μείωση της τιμής αγοράς.

Επίσης, καλεί τους παραγωγούς να μην συγκομίζουν με μηχανές STRIPPER καθώς οι ποσότητες βάμβακος που θα παραδίδονται με ποσοστό ξένης ύλης άνω του 10% δεν θα υπολογίζονται στην συνδεδεμένη ενίσχυση, βάσει της ΥΑ2537/84963/07-08-2017.

ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ας το διαφυλάξουμε όπως του αξίζει.

Τέλος, η Διοίκηση της Ένωσης εύχεται ολόψυχα στους παραγωγούς μία καλή συγκομιδή».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΜΟΛΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΩΣΕΙ, ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.