Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με 400 μαθητές ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών!


Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών.

Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την πρόοδο του Φροντιστηρίου και ευχαρίστησε τους ιερείς του Ι. Ναού για την επιτυχημένη λειτουργία του και τους εθελοντές διδάσκοντες σε αυτό εκπαιδευτικούς για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Προέτρεψε επίσης τους μαθητές να είναι επιμελείς στην φοίτησή τους, προκειμένου να ωφεληθούν τα μέγιστα από το έργο που γίνεται.

Σύντομη προσφώνηση απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Πέλλας, κ. Γ. Στάμκος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Θωμάς Μπαχαράκης.

Στη συνέχεια, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και Προϊστάμενος της ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, παρουσίασε με συντομία το έργο του Φροντιστηρίου, το οποίο για το τρέχον σχολικό έτος θα εξυπηρετεί 400 μαθητές με οικονομικές ή κοινωνικές δυσκολίες. Οι εθελοντές διδάσκοντες διαφόρων ειδικοτήτων ανέρχονται στους 80, ενώ θα λειτουργήσουν 80 τμήματα. Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ φέτος ανήλθαν στους 25.

Τέλος έλαβε τον λόγο μία από τις επιτυχούσες μαθήτριες του Φροντιστηρίου στα ΑΕΙ, η Κυριακή Αρετάκη (Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.), η οποία υπογράμμισε την ανιδιοτελή προσφορά του Κοιν. Φροντιστηρίου και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εύρυθμης λειτουργίας του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων στους 25 επιτυχόντες, χορηγοί των οποίων ήταν η Ιερά Μητρόπολις και ο Δήμος Πέλλας.
kfragg
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Έτσι μπαίνουν σιγά σιγά οι βάσεις για εκκλησιαστικά σχολεία. Φυσικά και δεν θέλουν την κατάργηση των εξετάσεων για στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Λύκεια. Για να δούμε ακόμα τι θα δούμε. Παιδεία λοιπόν κρατική και όχι εξαρτημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναγκαιότητα πλέον είναι η ίδρυση εκκλησιαστικών σχολείων και πανεπιστημίων από τις μητροπόλεις όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένο κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.