Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία!


Την άμεση επαναλειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στην Αλμωπία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς ενήλικες συντοπίτες μας να ολοκληρώσουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους, ζητεί με Ερώτησή του στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης.

Ο πρώην Υπουργός υπογραμμίζει ότι, με τις πρωτοβουλίες τοπικών εκπαιδευτικών φορέων έχουν αυξηθεί και συνεχώς αυξάνονται οι ενήλικες που θέλουν να φοιτήσουν στο ΣΔΕ… Και ζητεί από τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί διέξοδος σ’ αυτούς που, ελλείψει ενός τίτλου (απολυτηρίου), βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Ακολουθεί η ΕΡΩΤΗΣΗ:

ΕΡΩΤΗΣΗ Του Βουλευτή Πέλλας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. ΘΕΜΑ: «Επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία»! Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη επαναλειτουργίας του Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στην Αλμωπία που, άλλωστε, αποτελεί τα τελευταία χρόνια και διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς καθημερινά πληθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν σε αυτό ενήλικες που στερούνται απολυτηρίου, εγκλωβισμένοι σε εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Οι πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία του, έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια από το ΙΕΚ Αριδαίας με τη συνεργασία εκπαιδευτικών φορέων και, ήδη, τα πλήρη στοιχεία περισσότερων από τριάντα (30) ενδιαφερομένων να φοιτήσουν έχουν προωθηθεί αρμοδίως ενώ, παράλληλα, καταγράφεται μια συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για εξειδίκευση σε όλες τις δομές όπως ΙΕΚ/ΚΕΚ, ΕΣΠ, ΕΠΑΛ κλπ. ΕΠΕΙΔΗ, διαχρονικά η Αλμωπία αποδεδειγμένα διαθέτει μεγάλη δυναμική σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων με το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για φοίτηση και ολοκλήρωση εκπαίδευσης σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας… ΕΠΕΙΔΗ, μια ευνομούμενη Πολιτεία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως και αδιαλείπτως ευαισθησία σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων – ιδιαίτερα σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές – που, για διάφορους λόγους δεν

μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους και χρειάζονται μια δεύτερη ευκαιρία… ΕΠΕΙΔΗ, μετά την προώθηση αρμοδίως από τους τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς των στοιχείων που αποδεικνύουν τη μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών συμπατριωτών μας να ολοκληρώσουν τη δευτεροβάθμια φοίτησή τους, είναι ακατανόητο και ανεπίτρεπτο να μη τους παρέχεται η δυνατότητα να το πράξουν… ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο Υπουργός Να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία, που θα δώσει διέξοδο σε εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, τόσο των ενδιαφερομένων όσο και της τοπικής κοινωνίας. Ο Ερωτών Βουλευτής Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΣΩΣΤΟΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΔΙΝΟΥΝ, ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ LITE ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο σηφακης που ειναι γιατι αδιαφορει για τα σχολεια της καρατζοβας;
    μαλλον ασχολείται να μας φερει ΑΕΙ και ΤΕΙ και αστυνομους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.