Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας: Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ


Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 πραγματοποιούνται, από τον πρωθυπουργό, τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρούν να στήσουν άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα – μετά από αυτήν της Ιθάκης – με κύριο στόχο να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Την περίοδο που τα μέτρα του 3ου και 4ου μνημονίου που ψήφισαν είναι σε πλήρη εφαρμογή κι εξέλιξη (Νόμος – σφαγείο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, μείωση αφορολόγητου, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ, αύξηση Φ.Π.Α., φοροληστεία κ.λ.π.), με ψευδοπαροχές κι επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν, ως άλλοι πολιτικοί δικολάβοι, να αντιστρέψουν τη ζοφερή πραγματικότητα με την άγρια λιτότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι κι όλοι οι πολίτες της χώρας μας.

Η πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας σε συνεργασία με τους δανειστές, οδήγησε στη βύθιση του ΑΕΠ κατά 25%, στην έκρηξη της ανεργίας στο 30%, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην υποβάθμιση και την ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, παρά τον κοινωνικό αυτοματισμό που συστηματικά καλλιεργείται, έχουμε υποστεί τρομακτική μείωση στους μισθούς κατά 40%, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό υποστελέχωσης του Δημοσίου στη λογική υπηρέτησης του επιτελικού κράτους, με φθηνό κόστος και με την εκχώρηση στους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων δράσεων.

Διεκδικούμε:

* Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
* Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
* Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
* Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
* Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
* Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
* Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι φετινές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., πρέπει να λάβουν μαζικό – παλλαϊκό χαρακτήρα με στόχο την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων και όλων των μνημονίων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κλιμάκιο της ΕΕ ΑΔΕΔΥ θα βρίσκεται την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου όπου μαζί με τα μέλη της ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας θα επισκεφθούν χώρους εργασίας στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 και στην πορεία που θα ακολουθήσει 
Ώρα 6:00 μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Για την Ε.Γ. του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας
Ο πρόεδρος                       Η Γ. Γραμματέας
Σουκιούρογλου Γιάννης   Χρυσανθίδου Λεμονιά

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.