Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του ΓΕΛ Αριδαίας σε προγράμματα Erasmus+


Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει δυναμικά για το Γενικό Λύκειο Αριδαίας. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η συμμετοχή του ΓΕ.Λ. Αριδαίας σε δύο προγράμματα Erasmus+. Το πρώτο αφορά μαθησιακή κινητικότητα (KA1) καθηγητών/-τριών του σχολείο, έχει τίτλο: '' Safe N.E.T.S.S.: Neuroeducaton-Emotional Empowerment Training on Soft Skills'' και περιλαμβάνει 6 κινητικότητες σε 2 χώρες της Ε.Ε. και παρακολούθηση 3 σεμιναρίων με θέμα τη Νευρογλωσσική Εκπαίδευση, την αντιμετώπιση του άγχους και τις εγκάρσιες δεξιότητες. 

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά μαθησιακή κινητικότητα (ΚΑ2) μαθητών/-τριών και καθηγητών/-τριών και έχει τίτλο: ''Science around us''. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος μαθητές/μαθήτριες, καθηγητές/καθηγήτριες του σχολείου, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε σχολεία της Πολωνίας, της Ισλανδίας, της Γαλλίας, της Φινλανδίας και της Μάλτας. Η συγκεκριμένη αίτηση έλαβε την πρώτη θέση (βαθμολογία 99/100) ανάμεσα σε όλες τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην Πολωνία. 

Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα δώσουν την ευκαιρία σε καθηγητές/-τριες του σχολείου καθώς και σε μαθητές/-τριες να ανοίξουν τα φτερά τους, να γνωρίσουν εκ των έσω τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων χωρών της Ε.Ε., να γνωρίσουν νέες μεθόδους διδασκαλίας και προσέγγισης των φυσικών επιστημών, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους, αλλά και τις δεξιότητες σε καίριους τομείς.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.