Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Τιμητική εκδήλωση για τον συγγραφέα Κωνσταντίνο ΣταλίδηΟ Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τον φιλόλογο συγγραφέα Κωνσταντίνο Σταλίδη.

Ο Κωνσταντίνος Σταλίδης διορίστηκε ως φιλόλογος καθηγητής στην Έδεσσα την σχολική χρονιά 1967-1968 . Βρέθηκε πολύ κοντά στον σύλλογο με πολλές δραστηριότητες αρχικά σαν μέλος του Δ.Σ με πρόεδρο τον Δημήτρη Αντωνιάδη, στην συνέχεια με την ιδιότητα του αντιπροέδρου και ως πρόεδρος το χρονικό διάστημα 1972-1974 . Διαπιστώνει πολύ γρήγορα ότι ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση με πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες . Υποστηρίζει την έκδοση του περιοδικού «ΕΔΕΣΣΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» το οποίο αποτελεί σταθμό για την εποχή του ως περιοδικό λόγου και τέχνης . Η δημιουργία του πρώτου λαογραφικού μουσείου στην οικία δασκάλου Κίτσου , η έκδοση πλήθος βιβλίων με αναφορά στην Έδεσσα και τα πνευματικά θέματα του τόπου , δίνουν στον σύλλογο δημοσιότητα και πανελλήνια αναγνώριση.

Για την συνολική του λογοτεχνική και συγγραφική δραστηριότητα αλλά και για την συνεχή προσφορά του στον σύλλογο θα τιμηθεί σε εκδήλωση που θα λάβει μέρος την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου στην Έδεσσα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.