Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Άγριος Δούναβης» - Το κοινωνικό μυθιστόρημα της συντοπίτισσάς μας συγγραφέα Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου


Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με φόντο το Βουκουρέστι και σημείο αναφοράς τον Δούναβη, ο οποίος χρησιμοποιείται στο βιβλίο μου κυριολεκτικά, μεταφορικά και συμβολικά. Είναι το στοιχείο εκείνο που θα φέρει κοντά με μια ακατανίκητη έλξη, δυο ανθρώπους αντίθετους σχεδόν από κάθε άποψη, που θα γνωριστούν τυχαία και θα αγαπηθούν με πάθος. Όμως, η ασύμβατη προς τα κοινωνικά στερεότυπα σχέση τους, θα τους οδηγήσει σε σύγκρουση με έναν κόσμο γεμάτο προκατάληψη, όπου θα δοκιμαστούν οι αντοχές τους. 

Ο Στεφάν και η Δανάη, το ζευγάρι των ηρώων που πρωταγωνιστεί στο παραδουνάβιο σκηνικό, είναι χαρακτήρες αυθεντικοί, με τους καημούς και τα βάσανά τους, τις χαρές και τις λύπες τους, τις ελπίδες και τα οράματά τους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί τους και να τους γνωρίσετε.
Εκδοτικός οίκος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ. Τιμή με Φ.Π.Α. 13,00 ευρώ. Σελίδες 234 - Έτος πρώτης κυκλοφορίας 2018.
anatypo.gr


Βιογραφικό

Η Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα, ζει με την οικογένειά της στην Έδεσσα και είναι συνταξιούχος καθηγήτρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η συγγραφική της δραστηριότητα ξεκίνησε το 2008.
Τα παρακάτω βιβλία της συμμετείχαν σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό από την Εταιρεία Τεχνών - Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου. Απέσπασαν τις εξής διακρίσεις:

- "Η γερακίνα και ο κύκνος", Α' Βραβείο παραμυθιού, 2009.

- "Ο Αμούρ στον αστερισμό του λύκου", Β' Βραβείο παραμυθιού, 2010.

- "Ο Ρήγας και η Ροζαλία", Β' Έπαινος παραμυθιού, 2012.

- Επίσης από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια», το οποίο θα παρουσιάσουμε εκτενώς σε προσεχή ανάρτηση.

- Ο "Άγριος Δούναβης" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, ένα απόσπασμα του οποίου, ως αυτοτελές διήγημα, πήρε τιμητική διάκριση από τον ίδιο φορέα το 2008, με τον τίτλο "Το άστρο της αυγής". 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.