Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκπληξη ΝΔ με υποψηφιότητα Τζιτζικώστα για τον δήμο Θεσσαλονίκης - Στην περιφέρεια ο Καράογλου


Την έκπληξη στην Μακεδονία επιχειρεί η ΝΔ αφού θέλει να κάνει δικές της τόσο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και τον δήμο Θεσσαλονίκης. Με κεντρικό στόχο να φανεί ισχυρή στις εκλογές της τοπικής αυτοδίοικησης, εν όψει και των εθνικών εκλογών, φαίνεται πως το κόμμα της Πειραιώς έχει σκεφτεί την λύση. 

Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στo topontiki.gr, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την υποψηφιότητα Μπουτάρη, που έθεσε εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης, η ΝΔ θέλει για δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον νυν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στην Περιφέρεια τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Καράολγου. 

Με αυτήν την κίνηση το κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης θέλει να βγει νικητής, έχοντας κερδίσει και στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θεόδωρος Καράολγου έχει ζητήσει αρκετό καιρό τώρα, από τον Πρόεδρο της ΝΔ να του δώσει το χρίσμα για να διεκδικήσει θέση στην τοπική αυτοδίοικηση και συγκεκριμένα στην εκλογική του περιφέρεια, την Κεντρική Μακεδονία. 


Πάντως, το δύσκολο κομμάτι στην κίνησης της ΝΔ είναι ότι πρέπει να «πειστεί» ο ισχυρός στην περιφέρεια Αττικής Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι πληροφορίες θέλουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα να το σκέφτεται. Και αυτό γιατί μπορεί η περιφέρεια να έχει μεγάλη δυναμική, ωστόσο η Θεσσαλονίκη έχει την αίγλη.  

Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες εκλογές ο κ. Τζιτζικώστας κατέβηκε ως «αντάρτης της ΝΔ» απέναντι στον Γιάννη Ιωαννίδη και κατάφερε να εκλεγεί πανηγυρικά με ποσοστό 71,03 %. 

Ο κ. Τζιτζικώστας τον Σεπτέμβριο του 2015 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και στις εσωκομματικές εκλογές έλαβε το 20,30% των ψήφων και κατετάγη τρίτος στον Α' Γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Από τότε διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στην άλλη πλευρά τώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται να δώσουν χρίσμα στην νυν Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Στην Κουμουνδούρου, επενδύουν στην νεανικότητα αλλά και στο γεγονός ότι είναι γνωστό πολιτικό στέλεχος στη Θεσσαλονίκη. 

Τέλος, όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής μετά και το «τέλος εποχής Μπουτάρη» δημιουργούνται προβλήματα για το πρόσωπο που θα στηριχθεί. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή να είναι αυτή που θα λάβει το πολιτικό χρίσμα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ακόμα έναν δελφίνο προσπαθεί να κάψει ο Κουλης .Ο φόβος φυλάει τα έρημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.