Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκτεταμένα επεισόδια και συγκρούσεις μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο (βίντεο)


Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών προκλήθηκαν στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι αντιεξουσιαστές με "ορμητήριο" το Πολυτεχνείο, πετούσαν για περισσότερες από τρεις ώρες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, που έκαναν χρήση χημικών. Για πρώτη φορά και η "αύρα" της ΕΛ.ΑΣ. με συνεχείς βολές νερού στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ.

Για ακόμη μία χρονιά οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Πολυτεχνείου και δεν σεβάστηκαν τον χώρο του ιδρύματος στον οποίο έχουν προκαλέσει φθορές.

Οι φόβοι των επιτελών της Αστυνομίας πως ειδικά στην φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, οι αντιεξουσιαστές ετοίμαζαν σοβαρά επεισόδια, και μάλιστα με "ορμητήριο" το Πολυτεχνείο, βγήκαν αληθινοί. Πρώτα κατέλαβαν χώρους εντός του ΕΜΠ, προμηθεύτηκαν μεγάλο όγκο «πολεμοφοδίων» και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Για πρώτη φορά επιστρατεύτηκαν και οι «αύρες» της ΕΛ.ΑΣ. με συνεχείς βολές νερού υπό πίεση στο προαύλιο του Πολυτεχνείου.

Όλα ξεκίνησαν περίπου ένα τέταρτο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ η μεγάλη πορεία μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης, περίπου 150 αντιεξουσιαστές που είχαν ολοκληρώσει την πορεία τους και υποχωρούσαν προς την Λ. Αλεξάνδρας, ήρθαν σε σύγκρουση με αστυνομικούς στη συμβολή της με την οδό Πανόρμου και στη συνέχεια μεταξύ του κτιρίου της ΓΑΔΑ και της στάσης ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων, όπου οι ταραξίες επιτέθηκαν προς τις παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι διμοιρίες, να τους απωθήσουν και να προχωρήσουν σε 8 προσαγωγές υπόπτων.


Οι ταραξίες απωθήθηκαν από την Λ. Αλεξάνδρας χαμηλά προς τα Εξάρχεια και μετά από νέες συγκρούσεις εκεί με τις διμοιρίες εισήλθαν μέσα στους δρόμους των Εξαρχείων και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους ταραχοποιούς.

Παράλληλα με αυτά τα γεγονότα, από την αρχή περίπου 50 αντιεξουσιαστές καταληψίες του ΕΜΠ είχαν παραμείνει στον χώρο του ιδρύματος και πλήθος κουκουλοφόρων είχαν αρχίσει από νωρίς να στήνουν οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων εκδηλώνοντας τις προθέσεις τους γι αυτά που θα ακολουθούσαν.

Σύντομα ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις με την Αστυνομία και βροχή μολότοφ εναντίον των διμοιριών τόσο μέσα από τους καταληψίες του ιδρύματος που στο μεταξύ έσπαγαν ό,τι έβρισκαν για να κάνουν πολεμοφόδια όσο και εκτός αυτού, στους γύρω δρόμους και τα στενά των Εξαρχείων.

Σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, στην πλαϊνή είσοδο του Πολυτεχνείου, στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα, Μπουμπουλίνας, Νοταρά κλπ. ενώ ομάδες αντιεξουσιαστών εισέβαλλαν σε πολυκατοικίες και ανέβηκαν σε ταράτσες, πετώντας εναντίον τους αντικείμενα και από εκεί.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που δεν φάνηκε να είχαν αποτέλεσμα αφού η πλειονότητα των ταραχοποιών έχει προμηθευτεί με αντισφυξιογόνες μάσκες και με την σειρά τους οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν σχεδόν σε όλα τα στενά στην απόπειρα των ταραξιών να βρουν τρόπο να εισέλθουν και αυτοί στο Πολυτεχνείο, χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ έκαναν χρήση ακόμα και βεγγαλικών και φωτοβολίδων ευθείας βολής.
Όλα αυτά τα κατέγραφαν τα ελικόπτερα και το drone της ΕΛ.ΑΣ. και μετέδιδαν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
polit news247.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Αυτοι όλοι δεν έχουν καμία σχέση με τον συμβολισμό του πολυτεχνείου.
    Αυτοι όλοι οργανώνονταν μέρες και καιρό πριν ,οποτε μην προκαλει έκπληξη σε κανένα οτι παρα την κινητοποίηση εγιναν τόσα επεισόδια και έπεσαν τόσες μολότωφ.
    Όπως να μην προκαλεί εντύπωση η σκέψη πολλών - αφού είναι μέσα στο πολυτεχνείο ,γιατί δεν κανουν ντου περικυκλώνοντας το και να τους πιάσουν όλους.
    Αφού θα τους αφήσουν ελεύθερους μετα απο λίγες ώρες.
    Όσο υπάρχει ατιμωρησία και δεν υπάρχει βούληση θα γίνονται αυτά τα έκτροπα απο τα χαϊδεμένα παιδιά της αριστεράς υπο το πρίσμα του ασύλου.
    Αν στην θέση των μπαχαλακηδων ηταν κάποια αλλη ομάδα, η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και των εντολών προς τους αστυνομικούς θα ηταν η ίδια??
    Πληρώστε τώρα όλοι σαν καλοί μ@λ@κες τα σπασμένα, για να τα ξανά σπάσουν στα Δεκεμβριανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω με το σκεπτικο σου.
      διαφωνω με τον συμβολισμο του πολυτεχνειου.
      μετα απο τοσα χρονια και με βαση το τι εχει γινει στην διεθνη πολιτικη σκηνη, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;

      Διαγραφή
    2. Τιποτα δεν συμβολιζει,ισως θα μπορουσε να σημαινει το ποσο χαπατο ειναι ο Ελληνας και καταπινει αμασητα τα ψεμματα.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.