Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στο 1ο Συνέδριο «ΚΕ.Π. Υγείας»


Στο 1ο Θεματικό Συνέδριο «ΚΕ.Π. Υγείας» με θέμα «Ο ρόλος των Κέντρων Πρόληψης (ΚΕ.Π.) Υγείας στους Δήμους» συμμετείχε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) του οποίου μέλος είναι ο Δήμος Σκύδρας, πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2018.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη και η στήριξη της νέας αυτής δομής όσων Δήμων πρωτοπόρησαν στην αποδοχή του νέου αυτού θεσμού και η βράβευση  των Δημάρχων της χώρας που οι Δήμοι τους έλαβαν αντίστοιχες αποφάσεις για την ίδρυση ΚΕ.Π. Υγείας στον τόπο τους.
Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η βιωματική εκπαίδευση υπαλλήλων των Δήμων στο λογισμικό των ΚΕ.Π. Υγείας στην οποία συμμετείχε το στέλεχος του Δήμου Σκύδρας Νικόλαος Φιλούκατζης.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου μετά την παραλαβή του βραβείου από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και Πρόεδρο του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Γιώργο Πατούλη Δήμαρχο Αμαρουσίου δήλωσε τα εξής: 
«Ο Δήμος Σκύδρας στο πλαίσιο της παροχής νέων αναβαθμισμένων υπηρεσιών  προς τους συνανθρώπους μας προχώρησε στη σύσταση και λειτουργία μιας καινούργιας και πρωτοπόρας δομής.
Σκοπός του ΚΕ.Π. Υγείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας αλλά και η παροχή υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής και διασύνδεσης με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρέχονται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα του Ε.Σ.Υ. 
Ο Δήμος Σκύδρας έχει δημιουργήσει ένα γραφείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό τ΄οποίο στελεχώνεται προς το παρόν με προσωπικό οχτάμηνης σύμβασης με ειδικότητα νοσηλευτικής. Το γραφείο αυτό βρίσκεται δίπλα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) μέσα στο κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου Σκύδρας (Παύλου Μελά 46). 


Στο περίγραμμα αυτό το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Σκύδρας  θα συντονίζει:
1.Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους δημότες μας από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα.
2.Τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.
3.Την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.
Μάλιστα, μέχρι τώρα, το ΚΕ.Π. Υγείας Σκύδρας σε συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. έχει υλοποιήσει ανάλογες δράσεις επ΄ωφελεία των συμπολιτών μας, όπως: Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας/Πρόληψη Οστεοπόρωσης, Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – Κάρπα, Διανομή παιδικών βιβλίων υγείας για τις βιβλιοθήκες σχολικών μονάδων.
Αμέσως μετά τα εγκαίνια του γραφείου του ΚΕ.Π. Υγείας θα ξεκινήσουν όλες οι λειτουργίες που αναφέρονται στις αρμοδιότητές του.
Θέτουμε υψηλούς στόχους, τους πετυχαίνουμε, κι έτσι θα συνεχίζουμε!».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.