Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πήρε ΦΕΚ το ακατάσχετο 7.500 ευρώ ετησίως, τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν πρόβλημα με τα χρήματα εξισωτικών, de minimis και αποζημιώσεων ΕΛΓΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροπολογία για το ακατάσχετο των αγροτών 7.500 ευρώ ετησίως. Η συγκεκριμένη τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλες διατάξεις» και πήρε ΦΕΚ στις 24 Δεκεμβρίου 2018. Σε δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός κ. Σταύρος Αραχωβίτης ανέφερε ότι το ακατάσχετο 1.250 ευρώ το μήνα παραμένει και επιπλέον είναι τα 7.500 ευρώ. Επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Βάκη Τσιομπανίδη, προέδρου του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), ότι υπάρχουν καταγγελίες πως έχουν «μπλοκάρει» στους τραπεζικούς λογαριασμούς χρήματα εξισωτικών, de minimis και αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, ο κ. Αραχωβίτης τόνισε τα εξής:
«Οι δικαιούχοι αγρότες που έχουν αυτό το πρόβλημα θα πρέπει μα απευθυνθούν στο διευθυντή της τράπεζας, ο οποίος σε συνεννόηση με το διευθυντή της ΔΟΥ, θα ξεμπλοκάρει τα χρήματα».

Τροπολογία για ακατάσχετο 7.500 ευρώ
Στο μεταξύ όπως αναφέρει η σχετική τροπολογία (άρθρο 12), οι προκαταβολές, οι ενδιάμεσες και οι τελικές πληρωμές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι βάσει καθεστώτων στήριξης στα πλαίσια της κοινής αγροτικής πολιτικής, οι οποίες αφορούν:
α) τη βασική ενίσχυση
β) την πράσινη
ενίσχυση,
γ) τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε γεωργούς νεαρής ηλικίας,
δ) τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε μικροκαλλιεργητές, ε) τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και
στ) την ειδική ενίσχυση βάμβακος του Κανονισμού 1307/2013
δεν κατάσχονται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με οφειλές προς το Δημόσιο και οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, καθώς και προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, μέχρι του ποσού των επτά χιλιάδων πεντακοσίων (7.500) ευρώ ετησίως.

Σε περίπτωση επιβολής κατάσχεσης σε τραπεζικές καταθέσεις εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων ως τρίτων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι πληρωμές των ανωτέρω άμεσων ενισχύσεων, τα πιστωτικά ιδρύματα εξετάζουν αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επιβολή της κατάσχεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.
Οι διατάξεις της παρούσας είναι ειδικές και κατισχύουν κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης που ορίζει διαφορετικά».
Η έναρξη ισχύος της ανωτέρω παραγράφου άρχεται από τις 10/12/2018.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.