Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωϋσιάδη "Η Ιδιωτική μου Αντωνυμία" (φωτο)



Με την παρουσίαση ενός βίντεο με προσωπικές εικόνες και φωτογραφίες από τις δεκαετίες που πέρασαν, ξεκίνησε η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωησιάδη «Η Ιδιωτική μου Αντωνυμία», το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού μεγάρου στα Γιαννιτσά. 

Ανάμεσα σε φίλους και μαθητές του, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας μίλησε για τη νέα του συγγραφική δουλειά που αποτελείται από μικρές ιστορίες που έχουν αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην ψυχή και το νου ενός μικρού αγοριού από ένα χωριό της Μακεδονίας. 
Για το βιβλίο μίλησαν ο Εδεσσαίος ποιητής Θόδωρος Σαρηγκιόλης και η νηπιαγωγός-συγγραφέας από τα Γιαννιτσά Κική Δημητριάδου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Άννα Μαρία Σαββίδου, ενώ αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός-θεατρολόγος Αναστασία Χατζηλιάδου, φορτίζοντας την ατμόσφαιρα. 

«Η Ιδιωτική μου Αντωνυμία» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΙΧΛΗ και το χαρακτηριστικό της έκδοσης είναι ότι ο οίκος χρησιμοποιεί πολυτονικό σύστημα. Αυτό μαζί με την ποιότητα χαρτιού δίνει την εντύπωση στον αναγνώστη ενός βιβλίου πραγματικά γεμάτου αναμνήσεις και εικόνες άλλης εποχής. 
Ο ίδιος ο συγγραφέας  μέσα σε αυτές τις σελίδες προσπαθεί να διασώσει από τη λήθη έναν κόσμο που έχει οριστικά χαθεί, όχι όμως θέλοντας να μας κάνει να τον νοσταλγήσουμε, αλλά να τον ανακαλύψουμε!!!
Μικρές παράγραφοι γεμάτες προσωπικές, ιδιωτικές, επιθετικές αντωνυμίες, με τις οποίες  ανακαλύπτουμε τον κόσμο, την απλότητα της καθημερινής ζωής και τις μικρές χαρές της, που συνυπάρχουν με τον μόχθο για τον επιούσιο, με τους στενούς ορίζοντες της επαρχίας, που αδυνατούν να συγκρατήσουν τη νεανική ορμή, με τη βαριά σκιά του Εμφυλίου, και ασφαλώς με τα σύγχρονα αδιέξοδα. 
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις «ΚΙΧΛΗ», ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας, η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και το βιβλιοπωλείο «ΠΑΙΔΕΥΣΙΣ».




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.