Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη ευχών Γ. Σηφάκη στα Νοσοκομεία της Πέλλας και κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των Γιαννιτσών (φωτο)


Ο Γιάννης Σηφάκης στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας καθώς και σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των Γιαννιτσών σε επίσκεψη ευχών και εργασίας 

Νοσοκομείο Έδεσσας 
Ο βουλευτής συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστο Σμία, τους υπηρεσιακούς διευθυντές, ιατρούς και νοσοκόμους, διοικητικούς και επισκέφθηκε κλινικές.
Συζήτησε με την Διοίκηση την εξέλιξη των εγκεκριμένων από το Υπουργείο Υγείας και την 3η ΥΠΕ επενδύσεων και τον προγραμματισμό από δω και πέρα.
Ο αξονικός τομογράφος που μέσα στο 2018 εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Νοσοκομείου λειτουργεί για τους ασθενείς του Νοσοκομείου. Ο βουλευτής και ο διοικητής συζήτησαν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λειτουργήσει όλο το 24ωρο εξυπηρετώντας και «εξωτερικούς» ασθενείς και κινούνται στην κατεύθυνση υλοποίησης τους.



Εντός του Ιανουαρίου 2019 προκηρύσσονται με διαγωνισμό και εξασφαλισμένες πιστώσεις η προμήθεια 10 νέων μηχανημάτων της σύγχρονης μονάδας του τεχνητού νεφρού ( μετά την μετεγκατάσταση της που υλοποιήθηκε το 2017) αξίας 150.000,00 €, της προμήθειας ψηφιακού μαστογράφου ( μαζί με την συντήρηση αρκετών ετών) 290.000,00 €, πύργου λαπαροσκoπικών εξετάσεων 180.000,00 €, φορητού ακτινολογικού ( CRM) 80.000,00 €, οργάνου μέτρησης οστικής πυκνότητας 30.000,00 €.
Ακόμη αυτή την στιγμή αδειοδοτείται η επέκταση των ΤΕΠ ( επειγόντων) του νοσοκομείου για την οποία ( μαζί με αναδιοργάνωση των υπαρχόντων) έχει εγκριθεί πίστωση 140.000,00 €. 

Ξεκινά η ουσιαστική αναβάθμιση και 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ( ΚΕΦΙΑΠ) στην Έδεσσα με σημαντική επάνδρωση του σε προσωπικό και μέσα που θα συμβάλει σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών σε ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών ( χειρουργημένους ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα, ασθενείς με εγκεφαλικά, τετραπληγικούς και άλλους). 
Προγραμματίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Νοσοκομείο Γιαννιτσών
Ο βουλευτής συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τον Διοικητή Χρήστο Σμία, τον υποδιοικητή Αλέξανδρο Βουρδισλή, την Υπηρεσιακή Διεύθυνση καθώς και με ιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.
Συζήτησε με την Διοίκηση την εξέλιξη των εγκεκριμένων από το Υπουργείο Υγείας και την 3η ΥΠΕ επενδύσεων και τον προγραμματισμό από δω και πέρα.

Ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου βρίσκεται σε φάση ανοίγματος των προσφορών και αναμένεται η κατοχύρωση του διαγωνισμού πριν το τέλος του Ιανουαρίου 2019. Κοντά στο Πάσχα θα λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος που εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα ΙΝΤΕRREG διαψεύδοντας με πάταγο τους λογής κινδυνολογούντες. 
Ο νέος κλίβανος για τον οποίο εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 90.000,00 € θα προκηρυχθεί πριν το τέλος Ιανουαρίου 2019. 
Το φορητό ακτινολογικό ( CRM) αξίας 80.000,00 € θα προκηρυχθεί επίσης εντός του Ιανουαρίου 2019.
Καταρτίζεται λίστα των επόμενων αναγκών του Νοσοκομείου, ο βουλευτής δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για την χρηματοδότηση τους.
Προγραμματίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Κέντρο Υγείας Αριδαίας 
Στο Κέντρο Υγείας ο βουλευτής συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με την Διευθύντρια Δήμητρα Γούνη καθώς και με ιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.
Συζητήθηκε η εξέλιξη της διαδικασίας προκήρυξης της ριζικής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας με το έργο αξίας 150.000,00 € το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα και το οποίο θα δημοπρατηθεί επίσης ως το τέλος Ιανουαρίου 2019. Οι πιστώσεις για το έργο ήδη είναι διαθέσιμες. Το έργο προβλέπει την αλλαγή κουφωμάτων , αλλαγή λεβητοστασίου, ολοκλήρωση της αντικατάστασης των θερμαντικών σωμάτων, ελαιοχρωματισμούς, τοποθέτηση νέου δαπέδου στο σύνολο των χώρων, νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις, WC κοινού και άλλα. 

Ο βουλευτής θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για την ταχύτερη δυνατή έναρξη και εξέλιξη των εργασιών και θα επιδιώξει να γίνουν επιπλέον εργασίες αξιοποιώντας τα χρήματα που θα υπάρξουν από την έκπτωση της εργολαβίας. 
Συζητήθηκαν ακόμη οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας σε ιατρικό προσωπικό καθώς και η περαιτέρω στελέχωση του σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να προσπαθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.
Η διευθύντρια του Κ.Υ. ευχαρίστησε τον βουλευτή για την προσωπική του χορηγία με την οποία επιδιορθώθηκαν και αναβαθμίστηκαν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας.

Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών
Μετά την ανταλλαγή ευχών ο βουλευτής συζήτησε με τον Διοικητή, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην Ομοσπονδία και με τους πυροσβέστες για τις ανάγκες της υπηρεσίας σε προσωπικό και μέσα. 
Ο Γιάννης Σηφάκης θα προσπαθήσει για την αναβάθμιση κατηγορίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού καθώς και στην πίεση στην Περιφέρεια για την προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ καινούργιων πυροσβεστικών οχημάτων. 
Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών 
Ο βουλευτής αντάλλαξε ευχές με τον Διοικητή Δημήτριο  Γιαννόπουλο, αξιωματικούς και αστυφύλακες. Συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, ο βουλευτής παρακολουθεί από κοντά τα θέματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης όπως εκφράστηκαν και στην συνάντηση του προ ημερών με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας Σπύρο Διόγκαρη.

Ορφανοτροφείο Γιαννιτσών
Ο βουλευτής εξήρε την σημαντική προσφορά και τον εθελοντισμό που ανθεί στην κοινωνική αυτή δομή και ευχήθηκε καλή συνέχει και δύναμη.
Σύλλογος Καρκινοπαθών  Γιαννιτσών
Ο Γιάννης Σηφάκης ευχήθηκε καλή συνέχεια στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος και τέθηκε στην διάθεση του για κάθε βοήθεια που θα χρειαστεί.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.