Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η εκδήλωση του Συλλόγου Στραντζαλιωτών στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Σε λίγες ημέρες κλείνει το 2018 και υποδεχόμαστε το νέο έτος.
Ο σύλλογός μας έκλεισε μια γεμάτη χρονιά την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου  στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών με μια μουσικό-θεατρική , χορευτική εκδήλωση στην οποία πάνω από 70 χορευτές - ηθοποιοί και αφηγητές  , παρουσίασαν  έθιμα και χορούς της Στράντζας. 
Μια ιδιαίτερη εκδήλωση πλούσια σε πολιτισμό και παράδοση. Το δρώμενο «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ & ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΣ»  αναβίωσε τα έθιμα σε στιγμές χαράς  αλλά και λύπης καθώς και στιγμές της καθημερινότητας  των Στραντζαλιωτών. Και όλα αυτά πλαισιωμένα από παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της περιοχής.
Οι στιγμές της καθημερινότητας μπροστά σε ένα σκηνικό φτιαγμένο από τα παλιά , με στραντζαλιώτικους διαλόγους έφεραν στους μεγαλύτερους θύμησες και δημιούργησε στους νεότερους κίνητρο για να μάθουν την ιστορία των προγόνων μας.
Χορηγοί της εκδήλωσης η Π.Ε. Πέλλας , η ΔΗΚΕΠΑΠ και το Ι.ΚΤΕΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ. Επίσης τους τεχνικούς του Πνευματικού κέντρου για την βοήθειά τους.
Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στους γονείς των μικρών χορευτών μας , τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους  χορευτές , τους ανθρώπους πίσω στα παρασκήνια . 
Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στους  Χρήστο Τσιτσιγιά ,  Δρόσο Γεωργιάδη , Δημήτρη Μπολόλη και Μαρία Ηρωίδου για την βοήθεια και την  παρουσία τους.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.