Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H Παναγία η Ελεούσα στα Γιαννιτσά (φωτο)


Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνος Παναγίας της Ελεούσης, εφέστιου εικόνος του Μητροπολιτικού οικήματος της Ι.Μητροπόλεως Εδέσσης, προ του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου και Νικολάου Γιαννιτσών (στη διασταύρωση των οδών Στράντζης και Παύλου Μελά).

Την ιερά εικόνα συνόδευε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ενώ τιμητική συνοδεία σχηματίστηκε από κληρικούς, την Φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας και μεγάλο αριθμό πιστών. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, κατά την διάρκεια του οποίου χειροθέτησε Πνευματικό τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Κοσμά Γρηγοριάδη, εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Αρτεμίου και Γερασίμου Πενταπλατάνου. Στη συνέχεια ο Σεβ. κήρυξε τον θείο λόγο ερμηνεύοντας τον χαρακτηρισμό «εικόνα πραότητος», από το απολυτίκιο του αγίου Νικολάου και εξαίροντας την χριστομίμητο αρετή της πραότητος, η οποία χαρακτήριζε τον χαρακτήριζε.


Το βράδυ, από 10.00 μ.μ. έως 12.30 π.μ., τελέσθηκε Αγρυπνία στον ιερό ναό προς τιμήν του αγίου Νικολάου.
Την επομένη, Πέμπτη 6/12 τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής του Αγίου Νικολάου και Πανηγυρικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Κανσίζογλου, ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο.

Πλήθος πιστών μετείχε στον εορτασμό, ενώ παρέστησαν ο Δήμαχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος (6/12), ο βουλευτής Πέλλας τ. Υπουργός κ. Γ. Καρασμάνης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και άλλων τοπικών αρχών και φορέων.

Η ιερά εικών της Παναγίας Ελεούσης θα παραμείνει στον Ι. Ναό μέχρι την Κυριακή 9/12, ενώ θα αναχωρήσει μετά την τέλεση Εσπερινού και Παρακλήσεως (5.00 - 6.00 μ.μ.).
aggn
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.