Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκληρή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για Σκόπια και Ελλάδα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών


«Η απόφαση της Bουλής της "Μακεδονίας" που ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της χώρας, έχει επιβληθεί έξωθεν και δεν εκφράζει την βούληση του λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία -μεταξύ άλλων- η Αθήνα επικρίνεται με τον ισχυρισμό ότι αγνόησε την γνώμη του ελληνικού λαού και ότι δεν μιλάει καν για δημοψήφισμα στο θέμα αυτό.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι την «ύπαρξη της εκρηκτικής κατάστασης που απειλεί να υπονομεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνουν επίσης εύγλωττα τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, όπως η αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αρχηγού του κόμματος 'Ανεξάρτητοι Έλληνες' Πάνου Καμένου, που τάσσεται κατά της συμφωνία των Πρεσπών, η έναρξη της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση» . Τέλος το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών , στην ανακοίνωση του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα αυτό.


«Στις 11 Ιανουαρίου η Βουλή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ψήφισε υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε αντιστοιχία με την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι προφανής, η συνέχιση της έξωθεν επιβαλλόμενης διαδικασίας της αλλαγής με τεχνητό τρόπο της ονομασίας της χώρας με σκοπό τη βεβιασμένη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αυτό πραγματοποιείται κατά παράβαση της 'μακεδονικής' νομοθεσίας. Η θέση του προέδρου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και η γνώμη της πλειοψηφίας του λαού της, που απορρίπτουν την συμφωνία των Πρεσπών, αγνοούνται» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο εφιστά την προσοχή στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις, οι οποίες δείχνουν την βαθιά πόλωση της κοινωνίας. «Είναι προφανές ότι ένας παρόμοιος τρόπος επίλυσης των ζητημάτων, που έχουν εθνική σημασία για το μέλλον της χώρας, δεν εκφράζει την βούληση του λαού της και δεν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο μιας μακροχρόνιας διευθέτησης του προβλήματος που αφορά στην ονομασία του κράτους» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Την ύπαρξη εκρηκτικής κατάστασης, που απειλεί να υπονομεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνουν επίσης εύγλωττα τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, όπως η αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αρχηγού του κόμματος 'Ανεξάρτητοι Έλληνες' Πάνου Καμμένου, που τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, η έναρξη της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση» αναφέρει η ανακοίνωση. «Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Αθήνα τη συμφωνία των Πρεσπών προωθούν, αγνοώντας την γνώμη των πολιτών της χώρας, ενώ, για δημοψήφισμα στο ζήτημα αυτό που αφορά τα ριζικά εθνικά συμφέροντα, δεν γίνεται λόγος».

Σε σχέση με αυτό, στη Μόσχα υπογραμμίζουν ότι σταθερή λύση του προβλήματος που σχετίζεται με την αλλαγή της ονομασίας θα πρέπει να βρεθεί «χωρίς έξωθεν πιέσεις, χωρίς την επιβολή προθεσμιών και προϋποθέσεων, που να βασίζεται στην ευρεία κοινωνική υποστήριξη και αποκλειστικά στο πλαίσιο του δικαιϊκού πεδίου». «Ξεκινάμε από το ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σύμφωνα με την παράγραφο 3 της απόφασης 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Η ξεφτίλα της Ελλάδας στο έπακρον. Δώσαμε δικαίωμα στους ξένους να μας λυπούνται και να επεμβαίνουν στα δικά μας πράγματα. Γιατί ρε τσίπριδες μας καταντήσατε έτσι; Ποιο ήταν το προσωπίκό σας συμφέρον γι αυτή σας την συμφωνία Ρωτήσατε τους πολίτες εσείς που λέτε ότι ειστε δημοκράτες; Ντροπή σας. Μας ταπεινώσατε. Βουλευτάδες του νομού πού είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ρώσοι όπως και οι Τούρκοι στεναχωριούνται πράγματι για αυτήν την συμφωνία ( άσχετα αν πρώτοι τους αναγνώρισαν με το σκέτο Μακεδονία.) Πιο χαζός πεθαίνεις ρε φίλε!!!

      Διαγραφή
  2. Ανήκουμε ή δεν ανηκοαμε στη δύση;θα μας τρελάνουν οι δεξιοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ Σηφάκη εσείς ως μέγας διπλωμάτης τι λέτε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για τα συμφέροντα τους νοιάζονται οι Ρώσοι, εξάλλου ήταν οι πρώτοι που τους αναγνώρισαν ως Μακεδονία. Τι δεν καταλαβαίνετε; Η συμφωνία είναι πολύ καλή και επιτέλους λύνεται ένα θέμα που είχε γίνει καρκίνος για την Ελλάδα. Μπραβο στον Τσίπρα που σταθηκε με γεναιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφησατε την ρωσσια απο εξω, την ωρα που αποτελουσε κατα 90% τον αγοραστη των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. Και μαλιστα δεν αποζημειωνετε τον αγροτη για την τεραστια οικονομικη καταστροφη του,και εχετε το σθενος και μιλατε. Ταχθηκατε υπερ των αμερικανων χωρις κανενα συμφερον υπερ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαου,αλλα προς προσωπικο οφελος δικο σας. Εσυ κυριε δημοσιε υπαλληλε καλα βολεμενε,εχεις αναρωτηθει πως την παλευει ο αγροτης απο το εμπαργκο και επειτα?
    Και εκτος αυτου πουλησες και την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρις δημοψηφισμα. Εαν αυτο δεν λεγεται δικτατορια τοτε τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις επιδοτήσεις η Ρωσία της δίνει;Ζήτα να φύγουμε από Ε.Ε να πάμε με την Ρωσία.Εσυ νομίζεις από παντου θα τα παίρνεις;

      Διαγραφή
  6. Οταν υπαρχει αντιδραση απο τον λαο για εθνικα σημαντικα θεματα τοτε ερχεται το δημοψηφισμα ,καθαρα δημοκρατικα. Διαφορετικα αποφασιζομεν και διατασομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.