Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Σε τελική ευθεία η έναρξη της κατασκευής του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας


Σε 20 μέρες ξεκινά η εκπόνηση των γεωτεχνικών μελετών

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την πρόοδο των εργασιών στο νέο δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας  με τον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου κ.  Αντώνη Κοτσώνη, την Διευθύντρια Κτιριακών Υποδομών κ. Ιωάννα Χασιώτου και την σύμβουλο του έργου αρχιτέκτονα κ. Τσαγκαράκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν γνωστά τα εξής:

Α) Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ολοκλήρωσε τη σύνταξη των κτιριολογικών πινάκων, οι οποίοι αυτή την εβδομάδα θα αποσταλούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προς τελική έγκριση.
Β) Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσω διαγωνισμού έχει  αναθέσει ήδη σε εξωτερικούς τεχνικούς συμβούλους την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης και τοπογραφικής αποτύπωσης για το έργο, η εκπόνηση των οποίων θα ξεκινήσει στην Έδεσσα εντός των 20 επόμενων ημερών.

Γ) Εντός 15 ημερών θα  προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη τεχνικού - νομικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου για την προώθηση της διαδικασίας σύναψης σύμβασης ΣΔΙΤ για το νέο Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας, οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Γενική Γραμματεία Υποδομών και την Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών από την ημέρα που θα υπογράψουν τη σύμβαση μέχρι την ημέρα που θα αναδειχθεί ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) ως ανάδοχος της σύμβασης ΣΔΙΤ. 

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε 4 στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι η πρόσληψη συμβούλων, η σύνταξη της προκήρυξης - πρόσκλησης συμμετοχής στον διαγωνισμό των ενδιαφερομένων  αναδόχων - ιδιωτών και η προεπιλογή τους. Στο δεύτερο στάδιο σε συνεργασία με αυτούς που έχουν προεπιλεγεί συντάσσεται από την υπηρεσία και τους συμβούλους η βασική λύση, βάσει της οποίας θα κληθούν οι υποψήφιοι ανάδοχοι να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά. Στο τρίτο στάδιο κατατίθενται οι οικονομικές προσφορές από τους υποψηφίους αναδόχους και αξιολογούνται αυτές και στο τέταρτο και τελευταίο στάδιο γίνεται η διαπραγμάτευση με τον επικρατέστερο ανάδοχο για τις λεπτομέρειες της τελικής σύμβασης - σύμπραξης ΣΔΙΤ και συντάσσεται το σχέδιο σύμβασης. Μετά την υπογραφή του προκύπτει ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης που θα αναλάβει να εκτελέσει την σύμβαση ΣΔΙΤ. 

Στο πλαίσιο του πρώτου σταδίου θα συνταχθεί φάκελος, ο οποίος θα διαβιβασθεί αρχικά στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ και στη συνέχεια στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ για τελική έγκριση. Στο συγκεκριμένο έργο η διαβίβαση του φακέλου στην διυπουργική επιτροπή αναμένεται στις αρχές Απριλίου. Η έγκριση του φακέλου από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ αποτελεί επί της ουσίας την εναρκτήρια ενέργεια για την κατασκευή του έργου μέσω ΣΔΙΤ. 

Την επόμενη εβδομάδα η κ. Τζάκρη θα έχει συνεργασία και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου για το συγκεκριμένο έργο, ώστε να γίνει άμεσα η οριστικοποίηση των κτιριολογικών πινάκων και θα ενημερώνει τακτικά με δελτία τύπου για την πρόοδο των εργασιών του έργου της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας, το οποίο θεωρεί πρώτης προτεραιότητας για την πόλη της Έδεσσας. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.