Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Τουρκία το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (φωτο)Το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συμμετείχε στην πρώτη διακρατική συνάντηση που έλαβε χώρα στην πόλη Hendek-Sakarya της Τουρκίας, από 13-01-2019 έως και 19-01-2019, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ΠρογράμματοςErasmus+ Δράση ΚΑ2 - Συμπράξεις για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης με αριθμό σύμβασης: 2018-1-TR01-KA229-059667_5 και τίτλο: «Müzakereci-Arabulucu-Lider-Öğrenciler (Σχολική Διαμεσολάβηση – Μαθητές Ηγέτες)».Στο Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα το σχολείο της Τουρκίας έχει αναλάβει το συντονισμό και μετέχουν, εκτός του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, σχολεία από την Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Ρουμανία.

Στην 1η διακρατική συνάντηση επιμορφώθηκαν 4 καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, οι οποίες θα αναλάβουν την επιμόρφωση των συναδέλφων τους στο θεσμό της σχολικής διαμεσολάβησης και στη συνέχεια οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν την επιμόρφωση των επιλεγμένων μαθητών. Η Σχολική Διαμεσολάβηση είναι ένας νέος θεσμός που αφορά την ειρηνική επίλυση των διαφορών εντός σχολικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια στο πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης της ΔΔΕ Πέλλας στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.

Πέραν της επιμόρφωσης έγινε υποδοχή των μελών του προγράμματος από το Δήμαρχο και το Διευθυντή Εκπαίδευσης του Hendek καθώς και πολιτιστικές επισκέψεις στην Κωνσταντινούπολη, στην Sapanca και στην Abant.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.