Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμφωνία ΟΑΣΘ - ΚΤΕΛ για τα εκτός πόλης δρομολόγια - Έξι λεωφορειακές γραμμές που αφορούν και χωριά της ΠΕ Πέλλας


Έπειτα από διαπραγματεύσεις οι οποίες διήρκεσαν αρκετό καιρό, με τον τελευταίο μήνα να είναι εντατικές, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ήρθαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την εκχώρηση μέρους του συγκοινωνιακού έργου το οποίο εκτελεί σήμερα ο ΟΑΣΘ, προς το ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr η συμφωνία έκλεισε πριν από ελάχιστες ημέρες και το περιεχόμενό της έχει σταλεί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να λάβει και την έγκριση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη. Εν συνεχεία θα αποσταλεί για τον αναγκαίο έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να υπογραφεί και να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή πρόθεση του υπουργείου είναι η συμφωνία να αρχίσει να υλοποιείται ει δυνατόν από την 1η Απριλίου ώστε να ανασάνει κάπως ο ΟΑΣΘ, καθώς θα απαλλαγεί από έξι λεωφορειακές γραμμές της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΤΕΛ δεν δύναται να ανταποκριθεί σε αυτήν την επιθυμία του υπουργείου καθώς θα πρέπει προηγουμένως να προχωρήσει στην αγορά επιπλέον λεωφορείων προκειμένου να υλοποιήσει το συγκεκριμένο συγκοινωνιακό έργο. Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να προχωρήσει το ΚΤΕΛ στην αγορά των νέων λεωφορείων θα πρέπει να έχει υπογραφεί η συμφωνία, αφού προηγουμένως θα έχει περάσει όλους τους αναγκαίους προσυμβατικούς ελέγχους. Αυτό σημαίνει ότι η εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου στο ΚΤΕΛ δύσκολα θα μπορέσει να γίνει πριν από τον Μάιο, ενδεχομένως και Ιούνιο.

Ποιες είναι οι γραμμές που παίρνει το ΚΤΕΛ

Στο ΚΤΕΛ θα εκχωρηθούν έξι λεωφορειακές γραμμές και συγκεκριμένα οι γραμμές 85, 86, 89, 90, 91,92 οι οποίες αφορούν τα εξής δρομολόγια:

1.    Θεσσαλονίκη-Ευαγγελίστρια με ενδιάμεσες στάσεις σε Λητή, Άσσηρο, Κριθιά, Δορκάδα, Λευκοχώρι, Ξυλόπολη.
2.    Θεσσαλονίκη-Λαγκαδίκια με ενδιάμεσες στάσεις Καβαλάρι, Άγιος Βασίλειος-Βασιλούδι, Λαγυνά, Αδραμέρι.
3.    ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Άγιος Αθανάσιος, Γέφυρα, Βαθύλακκος-Διασταύρωση Νέου Αγιονερίου-Πρόχωμα-Καστανάς-Ακροπόταμος.
4.    Μάλγαρα-Κουφάλια με ενδιάμεσες στάσεις Χαλκηδόνα, Παρθένι, Άδενδρο, Βραχιά-Κύμινα.
5.    Λαγκαδάς-Ανάληψη με ενδιάμεσες στάσεις Κολχικό, Δρακόντιο, Ανάληχη, Περιβολάκι.
6.    Κουφάλια-Άθυρα-Λιβαδίτσα-Ραχώνα.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι το ΚΤΕΛ υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό δρομολογίων όπως είναι σήμερα και επιπλέον, το ίδιο κόστος εισιτηρίου που είναι ένα ευρώ.

Πηγή: voria.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.