Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεργασία Θ. Τζάκρη με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα»


Αναμένεται μείωση κόστους παραγωγής έως 45% για χιλιάδες αγρότες

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, πραγματοποίησε χθες 21 Φεβρουαρίου 2019 η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη. 
Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, συζητήθηκε το έργο της Κυβέρνησης για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Γεωργικού Τομέα», του οποίου η προκήρυξη για το διαγωνισμό δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα και αναμένεται να εκκινήσει τη λειτουργία του τους επόμενους μήνες. 
Με το έργο, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 33,5 εκατ. ευρώ, δημιουργείται για πρώτη φορά μια εθνική δημόσια υποδομή συλλογής δεδομένων για τον πρωτογενή τομέα, μέσω της αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογιών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, 6.500 επίγειοι σταθμοί, τοποθετημένοι στα χωράφια, θα μεταδίδουν σε μια κεντρική πλατφόρμα πληροφορίες για την ποιότητα του εδάφους και του νερού, την ευρωστία και τις ανάγκες του φυτού, καθώς και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες του μικροκλίματος.

Με τον τρόπο αυτό, θα καταστεί δυνατή η παροχή συμβουλών, «κομμένων και ραμμένων» στα μέτρα κάθε χωραφιού και καλλιέργειας, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο κάθε αγρότη, για τον οποίο έχει προβλεφθεί και εκπαίδευση στα νέα ψηφιακά εργαλεία.
Στα οφέλη της εθνικής υποδομής ευφυούς γεωργίας συγκαταλέγεται η μείωση του κόστος παραγωγής ως 45%, η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η προστασία των φυσικών πόρων.

Κατά την πρώτη φάση θα ωφεληθούν 450.000 αγρότες, γεωπόνοι και λοιποί ωφελούμενοι, ενώ θα καλυφθούν 15 εκατ. στρέμματα καλλιεργήσιμης γης (σ.σ.: στη δεύτερη φάση θα αυξηθούν σε 30 εκατ. στρέμματα, δηλαδή στο σύνολο της καλλιεργήσιμης γης της χώρας).
Η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε, επίσης, από τον Υπουργό για την πορεία υλοποίησης σημαντικών δράσεων του Υπουργείου, όπως:
Της τηλεοπτικής κάλυψης 17 οικισμών της Πέλλας, οι οποίοι δεν λάμβαναν ως σήμερα τηλεοπτικό σήμα από την Digea. Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα συνεχίζεται, μέσω των Δήμων (σ.σ.: στο τέλος του κειμένου παρατίθεται πίνακας με τους 17 οικισμούς).
Το πρόγραμμα Rural Broadband, μέσω του οποίου αναπτύχθηκαν δίκτυα ίντερνετ σε 38 περιοχές της Πέλλας. Πλέον, 15.100 κάτοικοι των περιοχών αυτών, που ως πριν από λίγους μήνες θεωρούνταν «λευκές περιοχές», έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω γνωστών παρόχων Τηλεπικοινωνιών (σ.σ.: σχετικός πίνακας στο τέλος του κειμένου).
Να σημειωθεί πως σχεδιάζεται ήδη το πρόγραμμα Ultrafast Broadband, το οποίο θα καλύψει με ίντερνετ όλους τους οικισμούς, που δεν έχουν ενταχθεί ως τώρα σε κάποια άλλη δράση.
Τέλος, η κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε την ευκαιρία να καταθέσει στον Νίκο Παππά προτάσεις για την ένταξη τοπικών ψηφιακών έργων στο σχεδιασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Πίνακας για την Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη - Περιοχές Π.Ε. Πέλλας

Πίνακας για το Rural Broadband – Π.Ε. Πέλλας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.