Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτοδιοικητικές εκλογές και συμμετοχή της νεολαίας


"Οδεύουμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και κρίνεται πλέον απαραίτητο οι νέοι και νέες να αναλάβουν τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η νεολαία είναι ικανή με νέες ιδέες, με προοδευτική νοοτροπία, μακριά από ιδιοτέλειες, ανώφελες σκοπιμότητες, δόγματα και πελατειακά συστήματα, αλλά με αποκλειστικό γνώμονα το κοινό καλό να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας. Άνθρωποι που δεν θα στοχεύουν να εξυπηρετήσουν μόνο τους ψηφοφόρους τους ή την κοινότητα από όπου προέρχονται, αλλά θα στοχεύουν στο συλλογικό συμφέρον (άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός των αιρετών). 
Δυστυχώς, όμως, η παλαιά και οπισθοδρομική νοοτροπία υπερτερεί της νέας και προοδευτικής. Επομένως, προέχει να υπογραμμίσουμε τη σημασία αυτού του στοιχείου, γιατί η παρούσα δομή του συστήματος αυτού επιβάλλει όλους τους επερχόμενους αιρετούς να αναλύσουν πολύ συνετά και συνειδητά την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου με αυστηρά κριτήρια και όχι με βιαστικές κινήσεις ή με βάση τη θέση που, η οποία θα τους προταθεί. 
Με την κάθοδο της νεολαίας στις εκλογές ένα νέο μοντέλο πολύπλευρης δράσης συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσει τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης, παρέχοντας τη δυνατότητα υλοποίησης πρωτότυπων προγραμμάτων και στόχων σε όλους τους τομείς. Αλλά για την επίτευξη αυτών είναι καιρός πέρα από τις κομματικές και συγγενικές προτιμήσεις να επιλέξουμε να στηρίξουμε και νέους με όρεξη και μεράκι για τη διοίκηση του δήμου. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι κανείς δε γεννήθηκε με γνώσεις διοίκησης δήμου, όμως, όπως όλες οι διοικήσεις νυν και προηγούμενες, έμαθαν. Έτσι, και η νεολαία είναι εφικτό να εξοικειωθεί και να προσαρμοστεί σε αυτό το περιβάλλον, το οποίο ονομάζεται τοπική αυτοδιοίκηση. Ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από το σαθρό σύστημα, με στροφή προς τη νεολαία!"   

Νικολαΐδης Βασίλης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Εσύ παλληκάρι μου από που μας προέκυψες; Δεν βλέπεις τι τραβάμε απο τον νέο άνθρωπο που εκλέξαμε για πρωθυπουργό; Ότι παλαιοκοματικο κατηγόρησε όταν ήταν αντιπολίτευση,τώρα που είναι στην εξουσία το έκανε.Άσε από νέους και άπειρους Είμαστε καμενοι.Πόσοι πια θα μάθουν στου Έλληνα κασιδιαρη το κεφάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.