Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα συνάντηση Θ. Τζάκρη - Γαβρόγλου για την επανασύσταση Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου



Νέα συνάντηση Θεοδώρας Τζάκρη - Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την επανασύσταση Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2019 νέα συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Ηλία Γεωργαντά, μετά την προηγούμενη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019, με θέμα την επανασύσταση Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα, που ως γνωστόν καταργήθηκε από το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης Σαμαρά κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Θέμα της σημερινής συνεργασίας αποτέλεσε η διερεύνηση της δυνατότητας σύστασης Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα και στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου ενόψει και της αυριανής συμμετοχής της βουλευτή στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου.
Συζητήθηκε με τον Υπουργό η πλήρωση των προϋποθέσεων λειτουργίας ως πανεπιστημιακού χώρου στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου  του χώρου που μέχρι το 2013 λειτουργούσε το Τμήμα Μάρκετιγκ και Διοίκησης Λειτουργιών  του Πανεπιστημίου Μακεδονία και προσκομίστηκε από την κ. Τζάκρη επικαιροποιημένος φάκελος που περιλαμβάνει κατόψεις και πιστοποιήσεις στατικής επάρκειας του κτιρίου, την ύπαρξη αμφιθεάτρου και βιβλιοθήκης, γραφείων διοίκησης κ.λπ.
Η κ. Τζάκρη θα θέσει μάλιστα το θέμα και στον Πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου κατά την αυριανή τους συνάντηση στο Υπουργείο όπου το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς και θα ενημερώσει για την έκβασή του με νέο δελτίο τύπου.
Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η συζήτηση με τις αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου το θέμα θα τεθεί από τον Πρύτανη στην Σύγκλητο.
Η κ. Τζάκρη θεωρεί άδικη την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Έδεσσας με το σχέδιο «Αθηνά» της κυβέρνησης Σαμαρά και διεκδικεί με κάθε τρόπο την επανασύστασή του είτε στο πλαίσιο του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είτε στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Τζακρη ηδη λειτουργει το Ανοιχτο Πανεπιστημιο που εβγαλες 15 ανακοινωσεις...
    Την προηγουμενη βδομαδα ελεγες για το Πανεπιστημιο Δυτικης Μακεδονιας.. παει και αυτο, τωρα το Διεθνες.. για φωτογραφια με τον Γαβρογλου μια μερα πριν την συναντηση του Υπουργου με ολους τους βουλευτες Κεντρικης Μακεδονιας, μην βγαινεις μαζι με αλλους και χαλαει και η φωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού η Κυρία είναι του '' φαινεσθαι'' τι περιμενες να κάνει!!!! Καλα, Τόσα χρονια δεν την ξέρεις? τώρα θα την μάθεις?

      Διαγραφή
  2. Ρε κατακαημένη. Ποιος φοιτητής θα έρθει εδώ στην Έδεσσα να κάνει σπουδές τη στιγμή που η Θεσσαλονίκη είναι λιγότερο από 100 χιλιόμετρα. Τό πείραμα το κάναμε και δεν πέτυχε. Ακόμα και καθηγητές δεν έρχονταν για να διδάξουν.Εξ άλλου αυτά που έκανε το ΠΑΣΟΚ που κάποτε υπηρετούσες μετά μανίας και ύστερα απέδρασες για λόγους που όλοι ξέρουμε, δηλ με την ίδρυση πανεπιστημίων εδώ και εκεί, να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πώς θα ανεβάσει την οικονομία των πόλεων και όχι για την εκπαίδευση και αυτό απέτυχε γιατί δεν ήταν και το καλύτερο. Α΄σε λοιπόν αυτά τα προεκλογικά τερτίπια, όλοι το καταλάβαμε.
    Να σου πω μια ιδέα λοιπόν μήπως και πάρεις κανένα ψήφο. Αν μπορείς να βοηθήσεις να γίνει ο δρόμος Θεσσαλονίκης Έδεσσας και Αριδαίας. Να είσαι σίγουρη ότι μπορεί μερικώς να διορθώσεις,ότι κακό έκανες με τη συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΉ ΤΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακεδονικών Σπουδών να το κάνεις τζακρη και ένα τμήμα πολιτικών Σπουδών με έμφαση στα μνημόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.