Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρουσίαση του βιβλίου του συντοπίτη μας συγγραφέα Γιάννη Πετρόπουλου «Εμφύλιος Έρωτας»


Ο Εκδοτικός Οργανισµός «Λιβάνη» παρουσίασε στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του συντοπίτη μας συγγραφέα, Γιάννη Πετρόπουλου, με τίτλο «Εμφύλιος έρωτας». 
Για το βιβλίο μίλησαν οι: Δήμος Χλωπτσιούδης Κριτικός Λογοτεχνίας-φιλόλογος, Αντώνης Γιανακός συγγραφέας-δικηγόρος. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο Μιχάλης Καραγιάννης, εκπαιδευτικός-ηθοποιός. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο Δρ. Ιωάννης Ανδρόνογλου, Διδάσκων του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

Το βιβλίο

Όταν άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο, αποφάσισα να εξερευνήσω την πάνω πλατεία του χωριού με τα θεόρατα πλατάνια. Τότε ήρθα αντιμέτωπος με τη μυστηριώδη στοά, που άλλος την έλεγε καϊνάκ κι άλλος «η τρύπα με τα φαντάσματα και τις λάμιες». 
Σαν παιδιά παίζαμε κάτω από το μεγάλο πλατάνι, αλλά κανείς μας δεν τολμούσε να πλησιάσει ένα μέρος που το συνόδευαν ιστορίες πάθους κι αμαρτίας, ιστορίες άλλοτε μπερδεμένες κι άλλοτε μισές. Λες και οι άνθρωποι φοβούνταν να τις φανερώσουν. Όταν άρχισα να αποτυπώνω στο χαρτί τις πρώτες σκέψεις μου, η στοά ήρθε μπροστά μου σαν παραμυθένια νεράιδα. Έπρεπε να την αντιμετωπίσω κάνοντας το πρώτο τρομαγμένο βήμα της ζωής μου, όπως ο πρώτος αστροναύτης στη σελήνη, μόνο που εκείνος το έκανε για όλη την ανθρωπότητα, ενώ εγώ για την ψυχή μου. Μπήκαν και βγήκαν οι εποχές, άλλες με φρούτα κι άλλες με χιόνια, όπως στις παιδικές ζωγραφιές, σαν σκόνη που επικάθεται στα φύλλα τη μια μέρα και την άλλη την παίρνει ο βοριάς. Όλα γερνούσαν και μόνο η στοά έμενε αγέρωχα απείραχτη από τα χρόνια, αυτή και ο θεόρατος πλάτανος που τη σκέπαζε. Κανείς δεν είχε τολμήσει να παραβιάσει την ξεκλείδωτη πόρτα. Ο λόγος του Καϊνακτσή είχε ριζώσει μέσα τους και κανείς δεν τολμούσε να τον παρακούσει. Ο λόγος του ήταν πιο ισχυρός κι από τον ίδιο τον νόμο.


Ποιος είναι ο Γιάννης Πετρόπουλος 

Ο Γιάννης Πετρόπουλος γεννήθηκε στη Θηριόπετρα Αριδαίας. Ζει στα Γιαννιτσά του Δήμου Πέλλας και είναι εκπαιδευτικός. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με ένα διήγημά του στον τόμο «Είκοσι και Μία Ιστορίες», στον οποίο μετείχαν πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς στον διαγωνισμό του περιοδικού Elle (εκδόσεις Καστανιώτη, 1996). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα: «Η Μυρωδιά της Μπαρούτης» (2001), «Έπαινος» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (1999), και «Το Ιδεόγραμμα του Έρωτα» (2002) από τις εκδόσεις Φυτράκη.
«Ο Αντρέας, Ο Αριστείδης, η Αθηνά και ο Κυριάκος» (2006) και Boheme (2009) από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. «Ζήτημα Τιμής» (2013) από τις εκδόσεις Λιβάνη. 
Έχει μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή και σήμερα είναι διευθυντής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.