Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Σε 45 ημέρες ο αξονικός στα Γιαννιτσά - Ο Α. Ξάνθος προτίθεται να εξετάσει και διαχωρισμό του Νοσοκομείου Πέλλας


Σε 45 ημέρες ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών -   Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι είναι διατεθειμένος να εξετάσει σε δεύτερη φάση τυχόν αίτημα για διαχωρισμό και του Νοσοκομείου Πέλλας.
Η διάσπαση συγκεκριμένων διασυνδεδεμένων νοσοκομείων ήταν η πρώτη φάση ώριμων διοικητικών αναδιοργανώσεων στον Τομέα της Υγείας που συζητούντο πάνω από δύο χρόνια.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν και επόμενες φάσεις αναδιοργάνωσης και ακόμη είναι διατεθειμένος να εξετάσει και την περίπτωση του διασυνδεδεμένου Νοσοκομείου Πέλλας εφόσον υπάρξει αίτημα και εφόσον από την λειτουργία του διασυνδεδεμένου Νοσοκομείου προκύπτει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην Πέλλα. Σε όποια περίπτωση είναι ανοικτός σε αλλαγές όταν υπάρξει και ωριμάσει αίτημα με βάση τα πραγματικά δεδομένα.
Μετά από αρκετά χρόνια το Νοσοκομείο Γιαννιτσών αποκτά τον αξονικό του τομογράφο. Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες από το ΙΝΤΕRREG, ο διαγωνισμός, η κατακύρωση του και μέσα στις επόμενες μέρες υπογράφεται από τον Διοικητή Χρήστο Σμία η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία. Σε ενάμιση μήνα από σήμερα ο αξονικός τομογράφος θα είναι εγκατεστημένος στο Νοσοκομείο.
Η ταλαιπωρία των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΚΑΒ τελειώνει παρά τις αμφισβητήσεις και τις μεμψιμοιρίες πολλών καλοθελητών..
Η κυβέρνηση αναβάθμισε το επίπεδο της δημόσια υγείας στην Πέλλα με πολλές υποδομές και νέα μηχανήματα και στα δύο Νοσοκομεία. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δύο αξονικοί τομογράφοι σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, η μετεγκατάσταση ( στην ουσία επανίδρυση) της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης νέων μηχανημάτων, η επέκταση των ΤΕΠ ( επειγόντων) της Έδεσσας για την οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και τώρα εκδίδονται οι απαιτούμενες άδειες, η προμήθεια πλείστων όσων ιατρικών μηχανημάτων ( υπερήχων, ψηφιακού μαστογράφου και πολλών άλλων), η επαναλειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής στα Γιαννιτσά, η αναβάθμιση ,σε 24ωρη βάση, λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης στην Έδεσσα, η χρηματοδότηση με 150.000,00 € της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Αριδαίας και αρκετά ακόμη.
Η πρόσληψη δεκάδων επιμελητών Β’ και επικουρικών ιατρών και νοσηλευτών ( μόνιμων και συμβασιούχων) διατήρησε σε δύσκολες συνθήκες ένα ικανοποιητικό, παρά τις δυσκολίες, επίπεδο δημόσιας περίθαλψης. 
Η ίδρυση ΤΟΜΥ και η αναβάθμιση μηχανημάτων των Κέντρων Υγείας. 
Στην νέα καλύτερη φάση της οικονομίας μετά την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και μετά την αλλαγή του συσχετισμού προσλήψεων προς αποχωρήσεις η κατάσταση προβλέπεται βελτιούμενη το επόμενο διάστημα και τα επόμενα χρόνια.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Συγχαρητήρια κ. Σηφάκη, αλλά οι Γιαννιτσώτες ξέρουμε πως χάρη σε δικιά σας παρέμβαση δεν έχουμε αξονικό εδώ και ένα χρόνο, μη πω δύο χρόνια. Πώς τον στείλατε στην Έδεσσα, για να θυμίσω το τι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι ξερουμε οτι με παρεμβαση του βουλευτη αποκτουμε αξονικο και στα Γιαννιτσα οταν αλλοι ελεγαν δεν θα ερθει ποτέ και αλλοι οτι εχει χαθει το INTERREG.
      Πραγματι με παρεμβαση του Γιαννη απεκτησε αξονικο η Εδεσσα για πρωτη φορα και απεκτησαν αξονικο και τα Γιαννιτσα.
      Αν δεν εκανε παρεμβαση ο Γιάννης θα ειζε χαθει απο τον Νομο ο ένας αξονικος...

      Διαγραφή
  2. 5:44. Θα είχαμε εδώ και ένα, ενάμιση χρόνο αξονικό που δουλεύει στο νομό.Τώρα τι έχουμε; Στα χαρτιά μόνο αξονικό; Ο κόσμος που πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αξονικος τομογράφοςτων Γιαννιτσων ερχεται σε 45 μερες και απεκτησε και η Έδεσσα αξονικο τομογραφο, μάθε 7:29μμ να είσαι αντικειμενικός, μάθε να λες και κανένα μπράβο οταν πρέπει...

      Διαγραφή
    2. Ο αξονικός της Έδεσσας δουλεύει εδώ και πάνω από μισό χρόνο και ο αξονικός των Γιαννιτσών θα είναι στο Νοσοκομείο σε 45 μέρες. Η κυβέρνηση εξασφάλισε αξονικούς και για τα δύο Νοσοκομεία και ο Σηφάκης πράγματι παρενέβη για να μην χαθεί ο ένας από τους δύο, αν δεν γινόταν η παρέμβαση του και η απόφαση του Υφυπουργού η Πέλλα θα είχε μόνο έναν αξονικό τομογράφο... Στην πολιτική μετράει να εξασφαλίζεις να κερδίζει ο Νομός σου και οι πολίτες και όχι να ικανοποιούνται τοπικιστικά συμφέροντα και να χάνονται ιατρικά μηχανήματα απαραίτητα για την δημόσια Υγεία..
      Αλήθεια, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τι έκαναν; μήπως βόλευαν κάποια συμφέροντα τόσα χρόνια; και έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σηφάκης για να αποκτήσουν αξονικό τομογράφο και τα δύο Νοσοκομεία;

      Διαγραφή
  3. Επιτέλους ας καταλάβουν μερικοι και ας αποδεχτουν το γεγονός ότι ο Σηφακης είναι των εργων και όχι μόνο των Λόγων . αντί να λέμε ευχαριστώ που αποκτήσαμε ήδη έναν αξονικο Τομογραφο και ακολουθεί και ο δεύτερος,με εύστοχες κινήσεις του Σηφακη, συνεχίζουν κάποιοι με "στοχευμενο" προφανώς πόλεμο αρνητικων και εμπαθων σχολιων. Δικαιώνεται ο Σηφακης και αυτό μαλλον ενοχλει πολύ!! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.