Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχέδιο για 658 εκατ. «δώρο» Πάσχα για δημοσίους υπαλλήλους - συνταξιούχους


Σχέδιο για την χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού με τη μορφή επιδόματος σε 3 εκατομμύρια συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους ακόμα και εάν δεν εκδοθούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Το επίδομα μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του «κομμένου» δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας, ήτοι 250 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος επισημαίνει στην RealNews ότι η χορήγηση εξαρτάται από τις δυνατότητες της χώρας διευκρινίζοντας ότι ακόμη τα αναδρομικά ποσά δεν έχουν αμετάκλητα κριθεί. «Δεν σχεδιάζουμε την πολιτική μας επειδή μας υποχρεώνουν τα δικαστήρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με την RealNews, κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση το υπό κατανομή κονδύλι συνολικού ποσού 658 εκατ. ευρώ που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, με τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Τελική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί, καθώς εκτός από το ζήτημα πολιτικής βούλησης, αναζητείται και ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει τη χορήγηση του ποσού χωρίς να προκληθούν κλυδωνισμοί στον κρατικό προϋπολογισμό και χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις στις σχέσεις με τους εταίρους σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο. Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί αν η παροχή θα έχει μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα.

Επειδή η ολική επαναφορά συνεπάγεται υπέρογκο δημοσιονομικό κόστος και με δεδομένο ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει αντισυνταγματική ή μη την κατάργηση της παροχής και όχι το ύψος του ποσού, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να δοθεί η παροχή με τη μορφή επιδόματος, που υπολογίζεται από 650 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. για να πάρουν ψήφους και δώρο δεκαπενταύγουστου θα δώσουν έτσι και αλλιώς δανικά είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν βγεί ο Κούλης , τότε θα δείτε δώρα πολλά οι Δημόσιοι υπάλληλοι , βρε ούτε ταμείο ανεργίας μετα την διαθεσιμότητα δεν θα πάρετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί όχι?
      Να παίρνουν αυτοι που δουλεύουν.
      Όχι οι τεμπέληδες οι χαραμοφάηδες οι λαθρο και λοιποί αλληλεγγύηοι.
      Με καθρεφτάκια ξεγελανε τους ιθαγενείς και με αναδρομικά που θα τους τα πάρει πίσω με την φορολογία ο Πινόκιο

      Διαγραφή
  3. Είτε τα δώσει είτε όχι το γ@#&σι θα το φάει έτσι κι αλλιώς. Όσο για τον Κουλη (όπως τον αποκαλούν οι Συριζαιοι για να τον μειωσουν) θα ειναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Να τον δοκιμάσουμε και αυτόν. Επειδή δεν υπόσχεται πολλά μάλλον θα τον ψηφίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεια θυμάται κανείς ποιοι έκοψαν τα δώρα και τις συνταξεις; Ποιοι έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια; Και το γιατί την έβαλαν; Δεν έχουν όλοι μνημη χρυσόψαρου γι αυτό και ο Τσίπρας θα είναι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα προφανώς αυτοί που κραύγαζαν << λεφτά υπάρχουν >> και σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στον Τσίριζα
      Υ.Γ Η Ντόρκα ΔΕΝ εξαιρείται.

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια θυμάσαι 4.43΄ ποιος εξαπάτησε το λαό λέγοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές; Θυμάσαι ποιος υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, ποιος συμφώνησε στα τερατώδη πλεονάσματα μέχρι και το 2022 και το 2060, ποιος εξαφάνισε το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων, ποιος εξαφάνισε τη μεσαία τάξη; Ποιος έγραψε στα παλιά του παπούτσια ( αλλο θέλω να γράψω) το ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα Έχεις δίκαιο ως προς το δεν έχουν όλοι μνήμη χρυσόψαρου.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ, ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΣ ΜΠΡΑΒΟ ΩΡΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ.ΚΑΙ ΕΣΥ 4΄΄08 ΣΚΕΨΟΥΤΟ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.